ŠOK SAZNANJE! LIKVIDACIJU FUDBALSKOG ČELNIKA BOLIVIJE NARUČIO SRBIN?! Osumnjičeni pobegao u Kolumbiju, policija mu u stanu pronašla kartice i mobilni telefon! NAREDIO DA GA UBIJU ZBOG DROGE?
Foto: Printscreen YT

ISTRAGA U TOKU

ŠOK SAZNANJE! LIKVIDACIJU FUDBALSKOG ČELNIKA BOLIVIJE NARUČIO SRBIN?! Osumnjičeni pobegao u Kolumbiju, policija mu u stanu pronašla kartice i mobilni telefon! NAREDIO DA GA UBIJU ZBOG DROGE?

Crna Hronika -

BEOGRAD- Policija u Boliviji traga za nepoznatim Srbinom zbog sumnje da je naručio ubistvo potpredsednika fudbalskog kluba Bluming Nelsona Murijela Alvareza, koji je likvidiran 4.jula ove godine u atentatu u gradu Santa Kruz.

Kako prenose mediji u ovoj državi, istraga zasad ide u pravcu da iza brutalne likvidacije čelnika sportskog kluba stoji srpski državljanin, a sumnja se da su motiv neraščišćeni poslovi oko trgovine drogom!

NOVAC PRAO PREKO KLUBA

Sumnja se da je Murijel novac stečen trgovinom narkoticima prao preko fudbalskog kluba na čijem je čelu bio. Pretpostavlja se da je neki deo novca koristio za potrebe kluba i tako ga uveo u legalne tokove.

– Na Murijela su pucali napadači na motoru i ispalili četiri smrtonosna hitaca u njega. Zbog likvidacije uhapšen je jedan kolumbijski državljanin koji se sumnjiči da je neposredni izvršilac. Ipak, prema dosadašnjim informacijama iz istrage, policija u Boliviji traga za Srbinom koji se sumnjiči da je nalogodavac zločina - prenose mediji.

Do ovih saznanja došlo se nakon razgovora porodicom žrtve, a sve ukazuje na to da je Srbin neposredno pre izvršenja likvidacije pobegao u Kolumbiju.

- Policija je u stanu koji je Srbin iznajmljvao pronašla kartice i mobilni telefon kojim je osumnjičeni komunicirao sa čelnikom kluba. Inače, Murijel je u više navrata dovođen u vezu sa krijumčarenjem droge, te se ispituje da li su motiv ove likvidacije zapravo neraščišćeni računi oko švercovanja narkotika - pišu mediji.

VAN OPASNOSTI

Osim Murijela, u napadu je ranjen još jedan od čelnika ovog kluba Sebastijan Pena. On je u napadu pogoden jednim metkom i uspeo je da se preveze automobilom do obližnje bolnice, gde je i operisan. Trenutno je stabilno i van životne opasnosti.

Ubijeni Nelson Murijel Alvaraz poznat je bolivijskoj javnosti zbog angažovanosti u fudbalu u ovoj državi. Ipak, on je u više navrata dovođen u vezu sa međunarodnim kriminalnim grupama i trgovinom narkoticima, a poslednji put se 2017. našao na meti policije upravo zbog droge.

(Kurir.rs/Srpski telegraf)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track