Najnovije vesti

PALA OPASNA KRIMINALNA GRUPA IZ KRUŠEVCA, UHAPŠENO DEVETORO: Sumnjiče se za ubistvo muškarca (71), pranje novca i iznude
Foto: Filip Plavčić

ODReĐENO ZADRŽAVANJE DO 48 SATI

PALA OPASNA KRIMINALNA GRUPA IZ KRUŠEVCA, UHAPŠENO DEVETORO: Sumnjiče se za ubistvo muškarca (71), pranje novca i iznude

Crna Hronika

Kruševačka policija uhapsila je devet osoba, osumnjičenih da su kao pripadnici organizovane kriminalne grupe izvršili više krivičnih dela ubistva, iznude i pranja novca, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova.

 

Uhapšeni su Z.J. (64), I.G. (46), S.R. (26), V.P. (25), I.P. (23), M.J. (36), S.P. (44) i M.V. (56) iz Kruševca, kao i S.Z. (43) iz Beograda i N.J. (57) iz okoline Boljevca.

 

Sumnja se da je Z.J. bio organizator kriminalne grupe, čiji je član S.R. osumnjičen za ubistvo sedamdesetjednogodišnjeg muškarca iz Kruševca.

 

I.G. je osumnjičen da je S.R. dovezao na mesto ubistva, a Z.J. da organizovao skrivanje i prebacivanje S.R. u Bosnu i Hercegovinu.

 

Osumnjičeni S.Z., I.P. i V.P. se terete da su takođe pomogli S.R. nakon izvršenja tog krivičnog dela.

 

Z.J. se sumnjiči i da je tokom 2018. godine od jednog muškarca iz okoline Kruševca, uz primenu fizičke sile i zastrašivanja tražio novac na ime navodnog duga.

 

Takođe, M.J, supruga Z.J, je, u nameri da prikrije nezakonito poreklo novca, zaključila ugovor o zajmu 300.000 evra sa uhapšenim N.J. sa obavezom plaćanja mesečne kamate.

 

Ona se sumnjiči i da je zemljište koje je prethodno dobila na poklon prodala jednom privrednom društvu čiji je direktor otac osumnjičenog N.J. i to za iznos daleko veći od procenjene tržišne vrednosti.

 

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni tužiocu.

 

(Kurir.rs/Beta)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...