EKSKLUZIVNO! REPORTERI KURIRA U UKLETOM JABUKOVCU: VIDOVNJAK OTKRIO POLICIJI: Ubice ukrale svesku, istina je u njoj!
Foto: Zorana Jevtić, Privatna Arhiva

Novi momenti

EKSKLUZIVNO! REPORTERI KURIRA U UKLETOM JABUKOVCU: VIDOVNJAK OTKRIO POLICIJI: Ubice ukrale svesku, istina je u njoj!

Crna Hronika -

Tokom istrage četvorostrukog ubistva, istražiteljise obratili za pomoć jednom meštaninu koji navodno ima vidovnjačke moći, a koji im je kazao da su ubice dvojica muškaraca

Ubice su nakon zločina iz Rajine kuće odnele svesku malog formata plavih korica sa nacrtanim trkačkim automobilom. Bila su to dva muškarca, jedan stariji i drugi upadljivo mlađi.

Ovim rečima opisao je policiji svoju viziju o četvorostrukom ubistvu u selu Jabukovac kod Negotina jedan meštanin, koji je u tom kraju nadaleko poznat po svojim paranormalnim sposobnostima, ali i saradnji kako sa domaćom, tako i stranom policijom.

Kako Kurir ekskluzivno saznaje, njemu su se već u prvim danima istrage obratili za pomoć istražitelji, koji već sedam dana neprekidno tragaju za ubicama Raje Kazimirovića (72), njegove majke Dragice (93), sestre Ljubinke Oprikić (76) i sestričine Dragane Jozeljić (53).

Već sarađivao s policijom

Reporter Kurira obišao je juče ukleto selo Jabukovac u kome se dogodio masakr, a tokom boravka i razgovora s meštanina upoznao je i pomenutog vidovnjaka.

- Reč je o profesoru u jednoj srednjoj školi, sada već pred penzijom, koji je već nekoliko puta dosad pomagao domaćoj, ali i stranoj policiji u privođenju zločinaca pravdi. Tako je pre dvanaest godina pouzdano ukazao na ubicu jednog dvanaestogodišnjeg dečaka u Bugarskoj, a svojevremeno se pominjala njegova presudna uloga u pronalaženju jedne otete devojke iz Bora koju je otmičar krio u vikendici van grada - kazao nam je za Kurir jedan meštanin.

U susretu s novinarom Kurira vidovnjak je samo potvrdio da je policiji kazao da su ubice dvojica muškaraca, jedan stariji, drugi upadljivo mlad, kao i da su iz Kazmirovićeve kuće, posle kraće premetačine, sa sobom ponele napred opisanu svesku kakva može da se kupi u svakoj knjižari.

- Šta je u njoj pisalo, nisam video - kaže vidovnjak, koji, kao ni policija, ne voli javno da govori o međusobnoj saradnji.

foto: Privatna Arhiva

Dužnici

Koje je još detalje svoje vizije preneo policiji, naš sagovornik nije želeo da otkrije.

Kako Kurir saznaje, vizija ovog priznatog vidovnjaka načinila je veliki korak napred u istrazi.

- Veruje se da bi oteta sveska mogla biti Rajina knjiga dužnika. Iako su Kazimirovići živeli skromno, u kući bez struje, i oblačili se gotovo sirotinjski, bili su imućni ljudi, pa istraga sada, naime, proverava mogućnost da je ubistvo počinio neko kome je Raja pozajmio novac - kazao je za Kurir dobro obavešten izvor.

Ispraćaj stotine ljudi na groblju u jabukovcu

SAHRANJENE DVE ŽRTVE

Na seoskom groblju u Jabukovcu juče su sahranjeni Raja Kazimirović (72) i njegova majka Dragica (93), a na poslednji počinak ispratili su ih Rajin sin jedinac, koji živi i radi u Austriji, sa suprugom i sinom, i stotinak rođaka i suseda iz Jabukovca.

foto: Zorana Jevtić

Rajina sestra Ljubinka Oprikić (76) i sestričina Dragana Jozeljić (53), koje su ubijene zajedno s Rajom i Dragicom, biće sahranjene u Nemačkoj, gde su živele i radile.

Tela ove četiri žrtve nezapamćenog zločina pronađena su prošlog petka na salašu u mestu Valja Vratne na tromeđi Jabukovca, Urovice i Vratne, a pretpostavlja se da su ubijeni dva dana ranije. Počinilac ili više njih još nisu otkriveni, a policija za njima intenzivno traga.

foto: Zorana Jevtić

Veruje se da su pucale plaćene ubice, možda dovedene iz susedne Rumunije, kako bi se otežala istraga, a da su naručioci iz Jabukovca ili okoline.

Inače, iako se govorilo da je Kazimirović bio adventista, on i majka juče su sahranjeni po pravoslavnom obredu.

Inače, u Jabukovcu je pre 12 godina zabeležen jedan od najmasovnijih zločina u Srbiji. Nikola Radisavljević tada je iz lovačke puške ubio devetoro svojih komšija i rođaka, a troje ih je ranio.

I naučnici ispitivali

VIDOVITOST NEMA VEZE S VLAŠKOM MAGIJOM

Na pitanje da li njegova sposobnost ima veze s takozvanom vlaškom magijom, po kojoj je negotinski kraj nadaleko poznat, ovaj vidovnjak odgovara negativno.

- Magija se zasniva na bajalicama i vradžbinama, a znanje o njoj prenosi s majke na ćerku. Vidovitost je urođena, takvi pojedinci retki su u svetu i bili su predmet proučavanja i provera ruskih i holandskih naučnika, koji su o vidovitosti objavili niz naučnih članaka - objasnio je ovaj vidovnjak.

(Ekipa kurira / Foto:Zorana Jevtić, Privatna Arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track