NASILNIČKA VOŽNJA: DIVLJAČKI Vozio 250,7 km/h po auto-putu!
Ilustracija, Foto: Sonja Spasić

neverovatno

NASILNIČKA VOŽNJA: DIVLJAČKI Vozio 250,7 km/h po auto-putu!

Crna Hronika -

Pripadnici saobraćajne policije u prethodna tri dana su na auto-putu zaustavili tri vozača zbog nasilničke vožnje, a oni su, prema podacima MUP, vozili brzinom i do 250 kilometara na sat.

Švajcarski državljanin koji je vozio 250,7 kilometara na sat zaustavljen je na auto-putu kod Osipaonice u blizini Smedereva.

- Njemu je sudija za prekršaje izrekao kaznu od 30 dana zatvora, 120.000 dinara i osam meseci zabrane upravljanja na teritoriji Republike Srbije - saopštio je MUP.

Ništa bolje nisu prošli ni vozači koji su divljali po tunelima.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Tanjug/Dušan Aničić

- Saobraćajna policija je na teritoriji opštine Pirot zaustavila vozača državljanina Belgije, koji se u tunelu, gde je brzina ograničena na 80 kilometara na sat, kretao 186,8 kilometara na sat, dok je turski državljanin vozio nakon izlaska iz istog tunela 183 kilometra na sat - navodi MUP. Sudija za prekršaje izrekao im je kaznu od 140.000 dinara i devet meseci zabrane upravljanja vozilom na teritoriji naše zemlje.

Vožnja pod dejstvom alkohola, uz neprilagođenu brzinu kretanja, jedan je od najčešćih uzroka teških saobraćajnih nezgoda, ukazano je na konferenciji za novinare na kojoj je apelovano na vozače da ne voze pod dejstvom alkohola i time ugrožavaju kako tvoj tako i tuđ život.

- Od početka godine u oko 22.000 saobraćajnih nezgoda na putevima u Srbiji poginulo je 310 osoba, dok je teške telesne povrede zadobilo 1.800 ljudi.

- Samo tokom juna i jula ove godine dogodilo se 7.800 saobraćajnih nezgoda, u kojima je 149 ljudi izgubilo život, a teške telesne povrede zadobilo 800 osoba - istakao je načelnik Uprave saobraćajne policije Nebojša Arsov.

Kurir.rs/J. I. Foto: Sonja Spasić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja