Najnovije vesti

OTMIČAR SRPKINJE U TORINU ISPRIČAO ŠOK DETALJE O RIP-DIL PREVARI: Ukrali su mi 50.000 evra, pa sam odlučio da UZMEM PRAVDU U SVOJE RUKE
Foto: Printscreen YouTube

priča kao iz filma

OTMIČAR SRPKINJE U TORINU ISPRIČAO ŠOK DETALJE O RIP-DIL PREVARI: Ukrali su mi 50.000 evra, pa sam odlučio da UZMEM PRAVDU U SVOJE RUKE

Crna Hronika

Filmska otmica dogodila se prošle srede oko 10 sati ujutru u centru Torina kada su iz crnog „folksvagena turano“ izletela trojica muškaraca obučena u policijske uniforme, zgrabila Mariju Trifunosku i uvukla je u kombi, dok je Zoran Nikolić, koji je bio sa njom u društvu, pobegao.

 

Brojni očevici zvali su policiju, koja je u munjevitoj akciji locirala kombi i uhapsila otmičare, od kojih je jedan bio nemački građevinski preduzetnik Mihael Hofman (54), dvojica privatnih detektiva iz Nemačke Denis Hoh (25) i Herman Reklin (24), kao i Austrijanac Edvard Lipenski (58), a u kombiju su našli Srpkinju Mariju Trifunosku. Zoran Nikolić pobegao je sa lica mesta.

 

Naime, Hofman je angažovao dvojicu privatnih detektiva nakon što su ga Srbi prevarili metodom “rip-dil”, odnosno umesto njegovih 50.000 evra dali mu falsifikovane novčanice u Milanu. Zoran se pominje kao već osuđivani stručnjak za “rip-dil” prevare, te nije isključeno da je u startu on bio prava meta.

Kao mamac četvorka otmičara koristila je Lipenskog, koji je zakazao sastanak sa Zoranom i Marijom i koji je bio zadužen za to da ih dovede do kombija.

 

Četvorica otmičara dala su istog dana izjave u policiji, a juče su svoje odbrane iznosili pred istražnim sudijom. Naime, Hofman je ispričao da je s njim u junu kontaktirala Srpkinja putem mejla, nakon čega mu je ukradeno 50.000 evra u Milanu.

 

foto: Printscreen YT

- Tražio sam kredit za moju kompaniju koju sam osnovao pre dve godine, pa sam taj posao poverio kompaniji koja mi je dala povoljnu ponudu. Tada su me prevarili - rekao je Hofman pred sudom.

 

Hofman je ispričao da se nakon toga obratio srpskim i nemačkim organima vlasti za pomoć. Ipak, on je odlučio sam da uzme pravdu u svoje ruke tako što je kontaktirao s kompanijom za naplatu dugova.

 

- Nisam želeo da otmem ženu, već samo da je predam policiji - rekao je Hofman.

 

Advokat Gabrijel Asenzi koja zastupa privatnog detektiva Denisa Hoha, ispričala je za “Korijer TV” da je njegovog klijenta Hofman angažovao “kao telohranitelja da bi ga zaštitio, dok je pokušavao da privede prevarante koji su ukrali 50.000 evra“. Istražni sudija je smatrao njihove izjave neverodostojnim i odlučio da im odredi pritvor.

 

Italijanski mediji istraživali su ko je kidnapovana Marija Trifunoska. Žena sa srpskim i australijskim državljanstvom rođena je u Makedoniji. Na ”Linkedin” profilu sebe predstavlja kao turističkog agenta, a dvostruko državljanstvo stekla je pre mnogo godina, kada se udala za muškarca iz Australije, međutim razvela se i sada živi u Austriji. Nakon što je oslobođena iz kombija, Marija policajcima nije želela da odgovara na pitanja, čak ni da da lične podatke, da bi kasnije rekla da je trudna. Ona je prebačena u bolnicu gde se ispostavilo da laže, nakon čega je progovorila. Zahvalila se policajcima što su je spasli i rekla da su razlozi njenog putovanja iz Beča u Torino bili ljubavne prirode.

 

Italijanski mediji preneli su da su otmičari Mariju u kombi uneli na silu, maskirani u policajce, naoružani lažnim pištoljima, dvosmernim radio-uređajima, noževima i biber-sprejom.

Prema pisanju “Torina tudej”, muškarci su bili u kombiju koji nije ukraden, ali na koji su postavili italijansku tablicu koju su ukrali prethodne noći. Nakon što ih je policija uhvatila, u kombiju su pronašli ženu vezanu električnim pojasevima, dok su trojica otmičara nosila prsluke otporne na metke na kojima je pisalo “policija”. Visoke potpetice, slomljene tokom borbe sa otmičarima, crvena haljina sa crnim šarama, dizajnerska torba vredna 2.000 evra u kojoj se nalazilo 2.700 evra u kešu - tako je izgledala Marija Trifunoska kada su je policajci oslobodili iz kombija, preneli su italijanski mediji.

 

Advokat Srba: Moji klijenti nemaju veze sa prevarom

 

Italijanski mediji preneli su da je misterija ko je zaista prevario Hofmana jer, prema rečima advokata Saverija Venture, koji zastupa Nikolića i Trifunosku, koji se nalaze na slobodi i nisu pod istragom, to nisu oni.

 

- Moji klijenti nisu umešani u prevaru. Dama je u šoku, a Zoran je voljan da ga policija sasluša narednih dana. To da li su želeli da se bave zakonitim ili nezakonitim poslovima s Austrijancima, mi ne znamo, ali to se ne računa jer su sada njih dvoje žrtve - rekao je advokat.

 

(Kurir.rs/Blic)

 

 

 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...