MONSTRUM IZ UKLETOG SELA PRIZNAO ZLOČIN! POBIO SAM ČETVORO ZBOG PARA: Morao sam ljubavnici da platim lečenje, uzeo sam 200 evra i 35.000 dinara
Foto: Printscreen Instagram

OTKRIVAMO

MONSTRUM IZ UKLETOG SELA PRIZNAO ZLOČIN! POBIO SAM ČETVORO ZBOG PARA: Morao sam ljubavnici da platim lečenje, uzeo sam 200 evra i 35.000 dinara

Crna Hronika -

Bolesnik Davor Pernić (35) iz Jabukovca tvrdio na saslušanju da je porodicu Raje Kazimirovića hteo samo da opljačka, a da je masakr počinio nakon što su mu plan osujetile tri starije žene

Ljubavnica je morala da ide na operaciju i hitno su joj bile potrebne pare! Čuo sam da Kazimirovići imaju mnogo novca, pa sam odlučio da ih opljačkam. Međutim, kada sam upao u njihovu kuću, stvari su se zakomplikovale...

Ovim rečima opisao je svoj krvavi pohod auto-mehaničar Davor Pernić (35) iz Jabukovca, koji je juče nakon hapšenja priznao da je 7. avgusta ubio Raju Kazimirovića (72), njegovu majku Dragicu (93), sestru Ljubinku Oprikić (76) i sestričinu Draganu Jozeljić (53).

Kako Kurir saznaje, Davor je do detalja opisao jeziv zločin.

- Sve ovo sam uradio zbog para! Sve sam isplanirao. Maskirao sam se i upao u njihovu kuću misleći da tamo nema nikog. Mislio da ću lako da ih opljačkam i odem. Međutim, u kući su bile tri žene koje su spavale - rekao je Pernić i dodao:

Branile se sekirom

- Stvari su se tada zakomplikovale... Povikao sam: „Dajte pare! Pare mi dajte!“ Dragana je tada videla da sam ušao u kuću i napala me sekirom! Počeli smo da se rvamo. U strahu da će me prepoznati, ja sam pobegao, a potom odlučio da se vratim i zauvek ih ućutkam - rekao je na saslušanju četvorostruki ubica.

Potom se na salaš Kazimirovića vratio naoružan.

- Pomutio mi se um, nisam znao šta me je snašlo! Zatekao sam ih u dvorištu sve tri. Dragicu i Draganu ubio sam ispred trema. Obema sam ispalio po dva metka u lice, a Ljubinku sam ubio hicem u usta dok je stajala ispred stepeništa kuće. Pokrio sam ih krpama. Nedugo zatim, na imanje je na traktoru stigao i gazda Raja, kojeg sam izrešetao - rekao je Davor na saslušanju i zaprepastio sve svojim hladnokrvnim priznanjem.

Poznat policiji

Egzekutor je, takođe, tvrdio da nije poznavao porodicu.

- Nakon zločina preturao je po kući i našao 200 evra i 35.000 dinara, koje je uzeo! On čak nije ni bio na spisku osumnjičenih za ovo svirepo ubistvo. Imao je samo neke sitne prijave za nasilničko ponašanje. Tek nakon desetine ispitanih obruč se stezao i otkriven je ubica - rekao je izvor blizak istrazi i dodao:

- Rekao je gde je zakopao oružje. Pronašli su „škorpion“, lovačku pušku i još jedno oružje. Priznao je da nije imao saučesnike u zločinu. Ubica, koji je ipak običan meštanin, a ne profesionalac, rekao je policiji da se uplašio i skoro odmah nakon ubistva pobegao da zakopa oružje - kaže izvor.

Inače, vrednost oružja koje je policija zaplenila u kući Pernića iznosi neverovatnih 5.000 evra. Davor je tu živeo s dedom, babom i ocem. Da bizarnost ovog zločina bude veća, kuća ubice se nalazi samo nekoliko metara dalje od policijske stanice.

RANI RADOVI HTEO DA ZADIVI DEVOJKU

Oteo čoveka zbog kola

Meštani ovog sela, koje je nakon 12 godina od prvog masovnog zločina u Srbiji opet u centru pažnje, kažu i da je Davor bio povučen mladić, da se smirio. Jedan mladić iz Jabukovca je ispričao da je Davor 2003. godine napravio čudo u selu.

- Jedan mladić, gastarbajter, došao je besnim kolima na odmor u rodni Jabukovac. Davor je sačekao da ovaj upali kola i brzo uleteo na mesto suvozača. Uperio je pištolj u vlasnika automobila i prisilio ga da vozi do najbliže šume. Tu ga je izbacio iz vozila i čak pucao pored njegovih nogu. Zatim je kolima otišao u Negotin kod neke devojke da je impresionira kakav auto vozi. Bio je tada hapšen, ali ne znam da li je bio u zatvoru - ispričao je za Kurir meštanin.

On je uhapšen nakon što je pištoljem pretio bivšoj devojci i njenoj porodici.

- Davora je te godine ostavila devojka i nakon toga on je ukrao pištolj i automobil kojim se uputio u Negotin. Otišao je u kuću gde mu je živela bivša devojka sa porodicom i pretio im je. Policija je brzo reagovala i lišila ga slobode - kaže izvor.

Davorov deda šokiran zločinom

NISAM ZNAO DA IMA DEVOJKU

Davorov deda Radovan rekao je za Kurir da su njegovog unuka policajci juče odveli iz kuće i da je šokiran njegovim navodnim zločinom.

foto: Zorana Jevtić

- Ne možete ni da zamislite kako nam je. Odveli su ga u policijsku stanicu u Negotin, a oni su došli da pretresu kuću. Ja sam im rekao: „Izvolite, pretresite“, šta sam drugo mogao da uradim. Moj unuk je do prošle godine radio kod privatnika, u auto-mehaničarskoj radnji, ali se ta radnja zatvorila i od tada nema nikakav posao. Ne verujem da je on ubica, jer su kod njega našli samo 315 evra. Čuo sam da je rekao da je pošao u pljačku zbog devojke, ali ja ne znam da je imao bilo koga. On je sa svima nama komentarisao kada se desilo ubistvo i ništa nije ukazivalo da ima veze sa tim - kaže deda i ne zna odakle njegovom unuku arsenal oružja.

Pokazao

ORUŽJE ZAKOPAO U BLIZINI OČEVOG SALAŠA

Na nekih pet kilometara od salaša koji poseduje Davorov otac Slaviša, na mestu Antra Dumi nađeno je zakopano oružje.

foto: Zorana Jevtić

- Sumnjamo u to da je Davor imao saučesnika, a i znamo o kome se radi, o njegovom prijatelju. Taj njegov prijatelj nije bio u dobrim odnosima s Rajom i sigurno mu je on rekao da Kazimirovići imaju puno para i da razbojništvo može da učini kod njih. Čuli smo i da je Pernić u poslednje vreme počeo da koristi narkotike, pa je možda i to uticalo na njega da počini ovaj gnusni zločin - rekli su meštani sela i dodali:

- Njegov otac se jako mučio da njemu i bratu pruži sve u životu jer ih je majka napustila još dok su bili mali. Mlađi brat mu živi u Hrvatskoj s porodicom, a on je ostao da živi sa ocem, decom i babom u samom centru mesta - kažu meštani Jabukovca.

Reporteri Kurira zatekli su u blizini salaša i Davorovog oca ali on nije želeo ništa da komentariše.

foto: Zorana Jevtić

VEŠTAČENJEM JE UTVRĐENO DA SU:

  • Raja i njegova sestra Ljubinka ubijeni hicima iz istog oružja
  • majka Dragica i sestričina Dragana usmrćene municijom iz drugog pištolja

Zanosio se

TRAŽIO ZAKOPANO BLAGO

Međutim, veoma zanimljiva stvar, o čemu je Kurir prvi pisao, jeste potraga za blagom koja se navodila kao mogući motiv ovog svirepog ubistva.

foto: Kurir

- On voli oružje, ali nije odlazio u lov. Znao sam da ima samo vazdušnu pušku koju čuva u svojoj sobi, u kutiji. Istina je da je, kad se vratio iz vojske, pokušavao da traži blago, ali je odustao od te ideje - rekao je Radovan.

Kako su nam ispričali drugari iz Jabukovca, imao je svoje „tinejdžerske ispade“, ali je u poslednje vreme bio opsednut traganjem za zakopanim blagom.

- Kad je odslužio vojsku, krenuo je da traži zakopano blago, ali je ubrzo odustao od toga. Inače se po Jabukovcu priča da ima dosta zakopanih starina, pa se i on pomalo zanosio, ali nakratko - kaže njegova poznanica.

Kurir.rs/J. R. - B. T. - S. A. B. Foto: Privatna arhiva

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track