Najnovije vesti

KROJAČ ŠVERCOVAO ETIKETE POZNATIH MARKI: Srbin pokušao da prenese čak 5.000 komada iz Turske (FOTO)
Foto: Carina Srbije

zaplena na gradini

KROJAČ ŠVERCOVAO ETIKETE POZNATIH MARKI: Srbin pokušao da prenese čak 5.000 komada iz Turske (FOTO)

Crna Hronika

Carinici su 27. avgusta 2019. godine prilikom ulazne kontrole na Gradini zaplenili 5.000 etiketa robnih marki "adidas" i "najk". Samolepljive i platnene etikete pomenutih robnih marki pronađene su u prtljagu 31-godišnjeg državljanina Srbije, putnika novopazarskog autobusa, koji saobraća na liniji Istanbul-Novi Pazar.

On je kao i svi ostali prisutni putnici rekao da nema ništa da prijavi, da bi carinik prilikom detaljnog pregleda prtljaga, u najlon kesi, na dnu jedne od torbi pronašao dve hiljade samolepljivih i tri kotura od po hiljadu platnenih etiketa, koje se lepe i našivaju na garderobu ili obuću.

Ispostavilo se da torba pripada pomenutom putniku, krojaču iz Novog Pazara, koji bi zaplenjenim etiketama mogao da "brendira" pet hiljada komada različitih odevnih predmeta, što se zahvaljujući budnosti carinika na Gradini, neće desiti.

foto: Carina Srbije

Carinska služba nastoji da stane na put svemu što na nelegalan način može da dospe na tržište, a suzbijanje krijumčarenja falsifikata predstavlja važan segment u delokrugu rada ove institucije. U prilog činjenici da je doprinos Uprave carina u borbi protiv nelegalne trgovine falsifikatima značajan, govore rezultati.

Od početka ove godine zbog sumnje u povredu prava intelektualne svojine zadržano je preko 70.000 različitih proizvoda, dok je uništeno 300.000 komada različite robe i preko tone tekstila. Tokom prošle godine je zadržano preko pola miliona proizvoda zbog sumnje u njihovu originalnost, a uništeno je preko 700.000 različitih falsifikata.

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...