TUŽILAŠTVO NIJE TRAŽILO PRITVOR: Osumnjičeni direktor bivše firme Dragana Đilasa i dvoje zaposlenih u RTS braniće se sa slobode!
Foto: Printscreen

saslušani

TUŽILAŠTVO NIJE TRAŽILO PRITVOR: Osumnjičeni direktor bivše firme Dragana Đilasa i dvoje zaposlenih u RTS braniće se sa slobode!

Crna Hronika -

BEOGRAD - Tužilaštvo za organizovani kriminal saslušalo je danas troje uhapšenih u vezi s navodnim zloupotrebama u RTS, ali nije tražilo da im sud odredi pritvor, pa su pušteni da se brane sa slobode u daljem toku istrage, rečeno je Tanjugu u tom tužilaštvu.

Sa slobode će se braniti M. Đ. J, direktorka službe marketinga RTS, M. K, šef u službi marketinga RTS, i J. S, direktor "Dajrekt medije".

Tužilaštvo je nakon saslušanja ukinulo rešenje o zadržavanju osumnjičenih, a u daljem toku postupka će preduzeti sve mere za potpuno utvrđivanje činjeničnog stanja u ovom slučaju, kao i sve procesne mere za nesmetano vođenje krivičnog postupka, ističu u tužilaštvu.

Krivičnom prijavom obuhvaćena je i J. D, bivša direktorka "Dajrekt medije", koja je van zemlje i za njom je, kako je ranije saopšteno, raspisana potraga.

Osumnjčeni su na saslušanju izneli svoju odbranu, a tokom istrage biće urađena neophodna veštačenja.

Oni se terete za produženo krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica. Prema rečima ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, oni se terete da su oštetili RTS i građane Srbije za 688 miliona dinara, a krivično delo izvršili u peridu od avgusta 2009. do 2018. godine. "Dajrekt medija" je do 2013. bila u vlasništvu Dragana Đilasa.

Kurir.rs/Tanjug

Foto printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track