MAJKA BACILA BEBU U KONTEJNER: Čedomorki Mirjani Gavrilović oduzeto starije dete (7)
Foto: Printscreen Facebook

EPILOG

MAJKA BACILA BEBU U KONTEJNER: Čedomorki Mirjani Gavrilović oduzeto starije dete (7)

Crna Hronika -

Sledi i utvrđivanje da li je muškarac koji se navodi kao otac tek rođene bebe zaista njegov otac, te će biti urađena DNK analiza

Mirjani Gavrilović (33), koja je u ponedeljak svoju tek rođenu bebu ostavila u plastičnoj kesi u kontejneru ispred zgrade u kojoj živi u beogradskom naselju Žarkovo, privremeno je oduzeto starateljstvo nad starijim sinom (7), nezvanično saznaje Kurir.

Naime, Gavrilovićevoj, kojoj je određen pritvor do 30 dana nakon što je pre dva dana priznala da je novorođenče ostavila u kontejneru na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, suspendovano je roditeljstvo nad starijim sinom i dečak je sada pod starateljstvom Centra za socijalni rad.

- Nakon hapšenja i određivanja pritvora Mirjani Gavrilović, starijeg sina će čuvati deda, tj. otac osumnjičene, s kojim je ona živela u stanu, dok zvanično starateljstvo preuzima Centar za socijalni rad. Takođe, sledi i utvrđivanje da li je muškarac koji se navodi kao otac tek rođene bebe zaista njegov otac, te će biti urađena DNK analiza - kaže dobro obavešten izvor Kurira.

Kako se spekuliše, klupko je počelo da se odmotava kada je policija u kesi u kojoj je beba pronađena našla račun za jogurt iz prodavnice. Pregledom sigurnosnih kamera marketa uz pomoć radnika, uspeli su pronađu čoveka koji je kupio jogurt - Mirjaninog oca.

Da podsetimo, Gavrilovićeva se bez nadzora lekara porodila u stanu, dok su njen otac i sedmogodišnji sin spavali u susednoj sobi, a zatim je bebu stavila u kesu i odnela u kontejner.

Mirjani se na teret stavlja krivično delo teško ubistvo u pokušaju deteta, za koje je zaprećena kazna od deset do 40 godina zatvora, a prema zakonskim propisima, za delo koje ostane „u pokušaju“, kao i ovom slučaju, sud može da izrekne ublaženu kaznu. Tokom istrage biće ispitani svedoci i obavljeno neuropsihijatrijsko veštačenje, kao i veštačenje koje treba da utvrdi kada je dete tačno rođeno i da li je majka bila u postporođajnoj depresiji.

Kurir.rs / J. P.

Foto: Printscreen facebook

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track