DEČAKA POVREĐENOG U TEŠKOJ NESREĆI KOD SUBOTICE SPASLI VOJNICI: Sanitet naišao odmah posle udesa, dete odveli u bolnicu i sada je stabilno
Foto: N.H.

Dete je navodno sedelo na zadnjem sedištu

DEČAKA POVREĐENOG U TEŠKOJ NESREĆI KOD SUBOTICE SPASLI VOJNICI: Sanitet naišao odmah posle udesa, dete odveli u bolnicu i sada je stabilno

Crna Hronika -

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na putu između Bačke Topole i Žednika kod Subotice poginula su tri muškarca S. A. (35), S. A. (49), N. K. (54), državljani Austrije, turske nacionalnosti, dok je dete (7) povređeno.

Nakon izlaska policije i vatrogasnih službi na lice mesta, automobil su morali da seku da bi došli do putnika.

foto: N.H.

Kako Kurir saznaje iz izvora bliskih tužilaštvu, detetu je vojska spasla život. Naime, vojno vozilo našlo se u blizini, u koloni iza sudara i hitno prevezlo dete u subotičku bolnicu.

Dr Čakanj Karolj, dečji huirurg u Opštoj Bolnici Subotica, kaže da je dete vitalno stabilno u ovom trenutku.

- Dete između 6 i 7 godina primljeno je jutros oko 7 sati i 40 minuta, nakon saobraćajne nesreće u kojoj je povređeno u putničkom automobilu. Raspolažemo podacima da je dete sedelo na zadnjem sedištu. Urađene su dijagnostičke pretrage detetu, CTA glave, grudnog koša i stomaka. Pokazuju se teže povrede. Dečaj je zadržan na odeljenju dečje hirurgije, radi dijagnosticiranja daljeg stanja, radin raćenja stanja svesti. Dete je zadobilo potres mozga, trenutno je vitalno stabilan”, kaže dr Čakanj.

foto: N.H.

Javni tužilac Osnovnog suda Subotice, Livija panić, potvrdila je da se jutros u 6 sati i 20 minuta dogodila se saobraćajna nesreća kod Subotice, kada se automobil "audi", austrijskih registracija, koji se kretao velikom

brzinom, praktično zavukao pod kamion srpskih registracija i ostao zaglavljen između točkova.

- Preminula su tri muškarca na licu mesta, dete od sedam godina je sanitetsko vozilo vojske Srbije prevezlo u bolnicu. Vatrogasna je služba morala da seče uništeno vozilo, da bi se došlo do putnika - kaže za Kurir Livija Panić, javni tužilac Osnovnog javnog tužilaštva Subotice.

foto: N.H.

Ona dodaje da se kamion kretao svojom trakom brzinom od 80 kilometara na sat, u trenutku kad se dogodila nesreća. Vozač kamiona je osetio jak udarac pozadi, ali on je samo ugruvan.

Vozač „audija” je A. S. (35), suvozač K.M. (54), A.S. (49) je sedeo iza vozača sa detetom, a kako nezvanično saznajemo on je brat sa vozačem i imaju austrijske pasoše, dok treći preminuli putnik, suvozač, ima turski pasoš. Tela preminulih su na obdukciji za sudsku medicinu.

- Uviđaj je završen, veštačenje je već pokazalo šta se dogodilo na mestu nesreće, ali će naknodno biti zaokruženo svim detaljima i podacima - kaže za Kurir Livija Panić.

foto: N.H.

Pretpostavlja se da je vozač audija zaspao, kada je uleteo pod kamion koji se kretao svojom trakom i tu se zakucao i zaglavio. Očevici nesreće su pozvali dežurne i hitne službe.

(Kurir.rs/N. H.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track