Najnovije vesti

TUGA U JABUKOVCU, POSLE MASAKRA U PUSTOM DVORIŠTU OSTAO SAMO PAS: Verni Džeki i dalje čeka svoje vlasnike i čuva kuću u kojoj nikog više nema
Foto: Zorana Jevtić, Privatna Arhiva

ubica ostavio jedno biće živo

TUGA U JABUKOVCU, POSLE MASAKRA U PUSTOM DVORIŠTU OSTAO SAMO PAS: Verni Džeki i dalje čeka svoje vlasnike i čuva kuću u kojoj nikog više nema

Crna Hronika

JABUKOVAC - Kada je počinjen masakr u kući Kazimirovića u Jabukovcu, ubica je ipak ostavio jedno biće živo. Pas mešanac, crne i bele boje i dalje čeka vlasnike na pragu kuće iz koje su svi pobijeni.

Sin Raje Kazimirovića, Nenad, sa imanja je odvezao svu stoku, kao i mehanizaciju, traktore i drugu mehanizaciju. A tužni "Džeki" je ostao. Leži tu gde su gazde pobijene. Osumnjičeni za ubistva Davor Pernić (35) navodno je pobegao baš zbog njega, pri prvom pokušaju pljačke.

foto: Zorana Jevtić

Podsećamo, ubica je tada ubio Raju Kazimirovića (72), njegovu majku Dragicu (93), sestru Ljubinku Oprikić (76) i sestričinu Draganu Jozeljić (53).

Kako je rekao u policiji osumnjičeni za ubistva, pokolebao ga je lavež psa, pa je na obližnjem potoku smišljao šta da radi i odlučio da krene u krvavi pir.

Veruje se da je Davor P. najpre ubio tri žene koje je zatekao na salašu Raje Kazimirovića i to pošto su one odbile da mu otkriju gde je sakriven novac.

Kada se, na kraju, na imanju pojavio i Raja, dolazeći traktorom, ubica ga je odmah likvidirao.

foto: Printscreen/Instagram

Veruje se da je ubica u šumi čekao da se Raja udalji od imanja, kako bi od njegove majke iznudio novac, o čemu svedoče i opušci koji su pronađeni. Nije očekivao da će tu biti više žena.

Nakon ubistva ubica je izvršio premetačinu kuće i odneo veću sumu novca, pretpostavlja se oko 100.000 evra, dok je deo novca, oko 10.000 evra, ostao netaknut.

Zločin se dogodio 7. avgusta, ali tela su pronađena tek dva dana potom, kada je jedan od komšija došao kod Raje da kupi jagnje.

Inače, Raja je sa svojom majkom provodio leto na salašu, u neuglednim uslovima, bez struje, a imanje je udaljeno od ostatka naselja. Verovalo se da on ima ušteđenog novca, iako nije živeo nimalo raskošno.

(Kurir.rs/Telegraf)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...