MISTERIJA UBISTVA BAKA VERE U NIŠU: Starice očajne, plaše se da ostanu same kod kuće
Foto: Kurir

istraga je u toku

MISTERIJA UBISTVA BAKA VERE U NIŠU: Starice očajne, plaše se da ostanu same kod kuće

Crna Hronika -

Misterija oko ubistva bake Vere Tatarovski (81) unela je strah među stanovnike zgrade broj 75 na Bulevaru Zorana Đinjđića, a pogotovo kod nekoliko starica koje u ovom destospratnom soliteru žive same.

Neke nisu htele da otvore vrata čak ni novinarima.

Jedan od stanara, A. K. veruje u policiju da će ubrzo pronaći krivca koji je s nekoliko uboda nožem ubio ovu povučenu i finu gospođu. Na sigurnosnim kamerama postoji snimak baka Vere kako ulazi u zgradu oko 20.30 u subotu, a prema nezvaničnim saznanjima, u istoj odeći je zatečena u lokvi krvi pored noža u nedelju poslepodne kada je na podu našla njena rođaka.

U policiji su nam danas rekli da je istraga u toku, a u tužilaštvu da još nije stigao nalaz s obdukcije koja je naložena u nedelju.

- Ne možemo da verujemo da je ubica prolazio pored vrata mojih komšija. Ništa se nije čulo na petom spratu gde je živela baka Vera. Bila je to jedna smerna ženica čiji je muž Đorđe bio oficir. Ona je živela od te nevelike vojne penzije - rekao nam je Nikola I. upravnik ove zgrade i dodao "da ne bi više govorio o tome jer će policija dati konačnu reč.

U razgovoru sa komšijama smo saznali da je baka Vera, odnosno kako joj u dokumentima piše Jelica, rodom iz Trupala čiji meštani su jutros bili vrlo radoznali iz koje familije potiče baka jer selo nije malo. Imalo je više od 1.000 kuća, a posle 1999. godine, pogroma Srba na Kosovu i njihovog dolaska, još više.

- Ona je verovatno živela ovde pre pedeset ili šezdeset godina tako da je meštani ne znaju. Od jutos se svi raspituju kod mene, iz koje familije potiče ubijena baka, ali ja zaista ne znam - rečeno nam je u ovom selu.

Od komšija saznajemo da nesrećna starica ima sestru čija je ćerka negovala pošto ona i pokojni suprug nisu imali dece.

(Kurir.rs/M.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track