UŽASNA TRAGEDIJA, PLANINARI IZ SRBIJE POGINULI U SRPSKOJ: Stradali tokom uspona na Lebršnik, tela D.D. i M.M. pronađena u ambisu dubokom 200 metara (UZNEMIRUJUĆE FOTO)
Foto: Facebook Printscreen Gorska služba RS Foča

Njihov nestanak prijavljen je juče

UŽASNA TRAGEDIJA, PLANINARI IZ SRBIJE POGINULI U SRPSKOJ: Stradali tokom uspona na Lebršnik, tela D.D. i M.M. pronađena u ambisu dubokom 200 metara (UZNEMIRUJUĆE FOTO)

Crna Hronika -

FOČA - Dve osobe iz Srbije poginule su tokom uspona na planinu Lebršnik. Njihov nestanak prijavljen je juče, a nakon višesatne potrage tela nastradalih planinara pronašli su pripadnici Gorske službe spavavanja Foča.

Nezvanično, saznaje se da su u ovoj nesreći poginuli Dragomir Davidović (75) i Milan Matić (84), koji zbog magle i loše vidljivosti nisu videli stazu nego su pali u ambis dubok 200 metara.

- Na poziv 121 RUCZ i MUP RS dobijamo informaciju o nestanku dve osobe iz Srbije. Smešteni u hotelu Mladost NP Sutjeska, planirali su uspon na Lebršnik.

U 17 sati pronašli smo tela nastradalih planinara na 1.700 metara nadmorske visine, koja su se otisnula oko 200 metara niz stene - saopšteno je iz GSS Foča.

Na planini Volujak pronađen je automobil beogradskih registracija. Istragu su preuzeli organi susedne Crne Gore pošto se nesreća dogodila na delu planine koji se nalazi na teritoriji susedne države.

- Vozilo „reno megan“, koje su koristili turisti, pronađeno je u mestu Papin do u opštini Gacko, dok su detaljnom pretragom terena oko 17.30 časova na planini Lebršnik, u mestu Kuk, opština Plužine, Republika Crna Gora, pronađena beživotna tela nestalih lica D.D. i M.M, navodi se u saopštenju policije.

Njihova tela pronađena su juče oko 17 časova na 1.700 metara nadmorske visine. Bili su smešteni u Hotelu Mladost NP Sutjeska i planirali uspon na Lebršnik. Čitav slučaj preuzima Crna Gora pošto se nalaze 1.500 metara na teritoriji Crne Gore.

Još nije poznato šta je dovelo do ovog tragičnog događaja.

(Kurir.rs/Gorska služba Republike Srpske/Stanica Foča)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja