Najnovije vesti

ZLOKOBNE PROGNOZE MARKA NICOVIĆA: Pašće krv! Posle zaplene 800 kilograma kokaina, sledi krvavi obračun u podzemlju! Srbi i Crnogorci su tu glavni igrači, evo i kako!
Foto: MUP Srbije, Marina Lopičić

član borda direktora međunarodne policije za borbu protiv narkomanije

ZLOKOBNE PROGNOZE MARKA NICOVIĆA: Pašće krv! Posle zaplene 800 kilograma kokaina, sledi krvavi obračun u podzemlju! Srbi i Crnogorci su tu glavni igrači, evo i kako!

Crna Hronika
12:43h

BEOGRAD - Marko Nicović, član borda direktora međunarodne policije za borbu protiv narkomanije, uveren je da posle zaplene 800 kilograma kokaina sledi krvavi obračun u podzemlju.

foto: MUP Srbije

- Neko će tom plati gubitak pošiljke. Kada samo pogledate koliko ljudi je ubijeno nakon nestanka 300 kilograma kokaina u Valensiji 2014. godine, kada se crnogorski klan pocepao na ,škaljarski" i ,,kavački", možemo samo da pretpostavimo kakav će rat sada početi u podzemlju - ističe Nicović.

foto: MUP Srbije

Prema njegovim rečima, pošiljku od 800 kilograma mogao je da naruči samo neki veoma moćan igrač u srpskom podzemlju:

- Organizacija transporta koštala je najmanje dva miliona dolara u kešu. To nije delo malih igrača. Kada bi se 800 kilograma prodalo na veliko u Evropi, zarada bi bila više struko veća, a kada bi se cela pošiljka ,,isekla" u uličnoj prodaji, uveren sam da bi vredela i mnogo više od 50 miliona, koliko je procenila naša policija.

Nicović objašnjava da oko 90 odsto šverca kokaina za evropsko tržište ide rutom iz Južne Amerike preko luka u Albaniji, Crnoj Gori i Hrvatskoj.

- Srbi i Crnogorci su tu glavni igrači. Crnogorci su pomorci, a Srbi odrađuju logistiku i pranje para. Tako to funkcioniše - navodi on.

(Kurir.rs/Informer)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...