FOTOGRAFIJE ODALE SRBE KOJI SU DILOVALI KOKAIN! Ozbiljna mafija napravila banalan PROPUST, objavila FOTKE na Fesjbuku koje su dovele policiju do njih (FOTO, VIDEO)
Foto: Privatna Arhiva

novi detalji

FOTOGRAFIJE ODALE SRBE KOJI SU DILOVALI KOKAIN! Ozbiljna mafija napravila banalan PROPUST, objavila FOTKE na Fesjbuku koje su dovele policiju do njih (FOTO, VIDEO)

Crna Hronika -

Šverceri kokaina koji su uhapšeni u nedelju sa 800 kilograma skupe droge na jedrilici koja je plovila od Meksika u Španiju hvalili su se na Fejsbuku fotografijama iz Južne Amerike koje su ukazale na njihove mutne poslove.

Kriminalna grupa koja je raskrinkana u blizini Azorskih ostrva po svemu sudeći mislila je da će neopaženo proći sa jedrilicom u kojoj je prevozila 800 kilograma kokaina, pa su se tako njeni članovi hvalili svojim putovanjima u Južnu Ameriku.

Kao vođa ove grupe, kako je saopšteno u Tužilaštvu za organizovani kriminal, osumnjičeni je Vladislav Funštajn, inače skiper, koji je u trenutku zaplene bio na jedrilici.

Kako se sumnja, on je osmislio čitavo delovanje, a kao svoje najbliže saradnike uzeo je oca i sina iz Šida, Mirka (66) i Dragana Đankovića (39). Ova dvojica uhapšena su u Srbiji, a kako se sumnja, oni su bili finansijeri kriminalne grupe.

foto: Facebook

Prema prvim informacijama, a na to dodatno ukazuju i dokazi koje je policija prilikom pretresa njihovog porodičnog doma pronašla, oni su obezbeđivali logističku podršku, uplatama novčanih sredstava neophodnim za finansiranje puta i transporta.

Upravo jedan od uhapšenih u Srbiji Dragan Đanković kroz niz fotografija na Fejsbuku koje je objavljivao od januara do aprila ove godine raskrinkao je njihove mutne radnje. Štaviše, njegove fotografije ukazale su i na međusobnu povezanost ove kriminalne grupe.

Naime, on se na Fejsbuku hvalio svojim odlaskom u Meksiko, a čak je i na jednoj od fotografija na kojoj se vide jedrilice označio organizatora ove kriminalne grupe Vladislava Funštajna, uz opis: “Pa ti, kapetane, hrani mačke”.

Inače, kako se sumnja, povod Đankovićevog odlaska u Meksiko bio je prepravljanje jedrilice kako bi kokain mogao da se sakrije u nju. Nakon toga, oni su čekali pogodan trenutak da svoje planove pretvore u delo. U međuvremenu, oni su počeli da sarađuju sa mladićem iz Meksika E. A. A. C. (24), Rusije S. R. (48), koji su uhapšeni na jedrilici prilikom zaplene kokaina, kao i s državljaninom Srbije B. I. koji je u bekstvu.

foto: Privatna Arhiva

Nakon izvršenih prepravki, članovi ove organizovane kriminalne grupe su, kako se sumnja, preuzeli ranije ugovorenu količinu od 800 kilograma kokaina u Latinskoj Americi, smestili ga u pripremljene konstrukcione šupljine i krenuli ka Evropi, gde su ih zaustavlili španski nadležni organi u blizini Azorskih ostrva.

Kako prenose španski mediji, praćenje ove narko-grupe počelo je tokom avgusta, kada su do njih došle prve informacije o sumnjivoj jedrilici.

- Tokom akcije, prilikom prilaska policijskog broda jedrilici sa kokainom, nije bilo vidljivih registarskih tablica, niti je bila podignuta zastava ili neki drugi znakovi koji bi jasno mogli da pokažu nacionalnost broda. Međutim, kada je policija prišla još bliže, utvrđeno je da jedrilica ima registraciju Sjedinjenih Američkih Država, navode španski mediji.

Osumnjičeni otac i sin Đanković juče su tokom dana saslušani u Tužilaštvu za organizovani kriminal zbog krivičnog dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga od organizovane kriminalne grupe. Za ovo krivično delo zaprećena je kazna zatvora od najmanje 10 godina.

Pogledajte hapšenje organizocane kriminalne grupe dilera kokaina.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track