KRIJUMČARIO PLAVO SRCE: Hapšenje na Horgošu zbog 200 DOPING TABLETA (FOTO)
Foto: Uprava Carina Srbije

UPRAVA CARINA

KRIJUMČARIO PLAVO SRCE: Hapšenje na Horgošu zbog 200 DOPING TABLETA (FOTO)

Crna Hronika -

Carinici su u saradnji sa policijom 4. septembra 2019. godine na graničnom prelazu Horgoš, sprečili krijumčarenje nedozvoljenih doping sredstava otkrivenih u jednom automobilu.

Tokom ulazne carinske kontrole koja je vršena u noći između 3. i 4. septembra, oko 3 časa posle ponoći, u automobilu "audi q5" nemačkih registarskih oznaka otkriveno je preko 200 stimulativnih tableta koje se nalaze na listi nedozvoljenih doping sredstava.

foto: Uprava Carina Srbije

Pomenutim automobilom upravljao je nemački državljanin albanske nacionalnosti koji je putovao sam na relaciji Hurt - Kosovska Kamenica.

Uputio se ka traci obeleženoj "zelenim" semaforom namenjenoj putnicima koji nemaju ništa da prijave. To je i potvrdio na pitanje carinika, rekavši da pored ličnih stvari sa sobom nosi i oko 300 evra.

foto: Uprava Carina Srbije

Službenici su ipak odlučili da detaljno pregledaju automobil, kada je otkriveno da se u omotu servisne knjižice, u pregradi ispred suvozačevog sedišta, nalazi papirna kesica puna nepoznatih tableta plave boje u obliku srca.

Sumnjajući da se radi o ekstaziju, policijski službenici su ih preuzeli i uputili na laboratorijsku analizu kojom je utvrđeno da ipak nije reč o narkoticima, već o doping sredstvima.

foto: Uprava Carina Srbije

Putnik koji je krijumčario doping sredstva poznatija pod nazivom ''plavo srce'', predat je policiji u dalju nadležnost i protiv njega će biti pokrenut krivični postupak.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track