BRUKA U AMERICI! SVEŠTENIK IZ SRBIJE ŠAMARAO DEČAKA! Njegov sin se posvađao s drugim detetom, a pop ih razdvojio pa  usput ošamario mališana!
Foto: WFLA printscreen

skandal

BRUKA U AMERICI! SVEŠTENIK IZ SRBIJE ŠAMARAO DEČAKA! Njegov sin se posvađao s drugim detetom, a pop ih razdvojio pa usput ošamario mališana!

Crna Hronika -

Dragan Žarić (37) završio je u pritvoru zbog zlostavljanja dece, nakon što je udario mališana s kojim se njegov sin posvađao tokom igranja košarke

Srpski sveštenik Dragan Žarić (37), koji službuje u pravoslavnoj Crkvi Svetog Save u Sent Piterburgu u Americi, uhapšen je zbog sumnje da je ošamario dete koje se igralo s njegovim sinom.

Kako su preneli američki mediji, sveštenik Žarić uhapšen je u ponedeljak, a na teret mu se stavlja zlostavljanje dece.

Roditelji prijavili

- Žarić je uhapšen u svojoj kući u luci Palm. Njegov sin se prethodno posvađao s drugim detetom, s kojim je igrao košarku na terenu u dvorištu kuće Žarića.

Pop je izašao napolje, razdvojio zavađenu decu i usput ošamario dete s kojim se njegov sin posvađao - rekli su izvori američkih medija i dodali:

mediji pišu o incidentu
mediji pišu o incidentufoto: WFLA printscreen

- Incidentu je prisustvovalo više dece i roditelja, pa je neko slučaj prijavio policiji. Sveštenik Žarić je uhapšen i sproveden u pritvor, ali je posle nekoliko sati platio kauciju u iznosu od 5.000 dolara i pušten je da se brani sa slobode.

Porodični duh

Kako saznajemo, Žarić je sveštenik u SPC Svetog Save od 2017. godine. On je prošle godine prisustvovao svečanosti povodom 100 godina prijateljskog odnosa Srbije i Amerike u Prvom svetskom ratu, na kojoj su nastupali mladi umetnici, a srpska deca su igrala narodne igre uz tradicionalnu muziku sa naših prostora.

- Otac Dragan Žarić sa svojom protinicom Izvorinkom i decom dali su veliki doprinos da ovaj događaj prođe u duhu radosti, ljubavi i sloge u jednom porodičnom i liturgijskom duhu - pisali su mediji u to vreme.

Nije usamljen slučaj Član SPC uhapšen u Bosni Pre nekoliko meseci sveštenik Bojan Glišić uhapšen je u Višegradu u policijskoj akciji "Lotika" zbog sumnje da se bavio krijumčarenjem oružja i eksplozivnih materija. Ovaj pravoslavni sveštenik je oružje kupcima, koji su zapravo bili maskirani inspektori, vozio u automobilu u kome su se nalazila njegova maloletna deca.

(Kurir.rs/ Jelena Ivić/ Foto:WFLA printscreen )

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja