NOVI DETALJI SAČEKUŠE NA AUTO-PUTU MILOŠ VELIKI: Grobari divljanje i napad dogovarali preko Vajbera! Huliganima preti PET GODINA ZATVORA (VIDEO)
Foto: Printscreen

PRITVOR ZA OSMORICU

NOVI DETALJI SAČEKUŠE NA AUTO-PUTU MILOŠ VELIKI: Grobari divljanje i napad dogovarali preko Vajbera! Huliganima preti PET GODINA ZATVORA (VIDEO)

Crna Hronika -

Osnovni sud u Obrenovcu odredio je pritvor osmorici huligana okrivljenih za nasilničko ponašanje koje se odigralo prošle nedelje na auto-putu “Miloš Veliki”. U međuvremenu, uhapšena su još dvojica huligana od kojih je jedan organizator, dok se i dalje traga za petoricom.

Maskirani napadači su u noći između 27. i 28. avgusta izleteli na auto-put “Miloš Veliki” kod Mislođina u Obrenovcu, zaustavili saobraćaj i naoružani palicama, bakljama i staklenim flašama lupali vozila pri čemu je troje ljudi zadobilo posekotine po telu. Policija je uhapsila T. S. (20), N. P. (25), K. Z. (20), M. Z. (18), N. Đ. (25), J. S. (22), F. R. (24), F. G. (25) i S. V. (25). Prekjuče je uhapšen i M. A. (26), a juče i M. T. (24) koji se sumjiči da je jedan od organizatora ove tuče i njima je takođe određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će biti privedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Obrenovcu.

Kako se saznaje, napadači su pripadnici navijačke grupe “Grobari Obrenovac”, a na ovoj lokaciji napravili su sačekušu navijačima koji su se vraćali sa utakmice Crvena zvezda - Jang bojs odigrane tog dana na „Marakani“.

- Prijava je podneta protiv 16 lica, od kojih je dvoje maloletno i postupak protiv njih ne vodi Osnovno tužilaštvo u Obrenovcu. Pronađeno je deset okrivljenih i njima je od strane tužilaštva određeno zadržavanje u trajanju do 48 sati, dok su ostali u bekstvu. Devetorica okrivljenih su izneli svoje odbrane u tužilaštvu, nakon čega je tužilaštvo predložilo pritvor. M. A. koji je danas priveden takođe će biti izveden pred tužioca - kažu u Osnovnom javnom tužilaštvu u Obrenovcu.

Iz tužilaštva dodaju da je sud u odnosu na osmoricu okrivljenih odredio pritvor do 30 dana, dok je u odnosu na M. Z. (18) sud izrekao zabranu prilaženja, sastajanje i komunikaciju sa drugim okrivljenima i oštećenima u ovom postupku. Iz tužilaštva dodaju da će na to uložiti žalbu, odnosno tražiti da se i njemu odredi pritvor.

Što se tiče uhapšenih maloletnika, MUP je saopštio da su oni saslušani po nalogu Višeg javnog tužilaštva za maloletnike i da će protiv njih biti podnete krivične prijave nadležnom tužilaštvu.

Okrivljenima se na teret stavlja krivično delo nasilničko ponašanje u grupi, za koje im po Krivičnom zakoniku preti od šest meseci do pet godina zatvora.

- Njima se na teret stavlja da su po prethodnom dogovoru i u grupi organizovali napad na navijače koji su se vraćali sa utakmice Crvena zvezda - Jang bojs. Oni su prethodno oformili grupu na društvenoj mreži Viber gde su dogovorili taj napad - dodaju u tužilaštvu.

Pronađeno je nekoliko dokaza, a kako nezvanično saznajemo policija je pronašla palice koje su korišćene u napadu.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track