Najnovije vesti

NOVOSAĐANKA KRIJUMČARILA SATOVE VREDNE 40.000 EVRA: Zaplena na beogradskom aerodromu (FOTO)
Foto: Kurir.rs/Uprava carina

UPRAVA CARINA

NOVOSAĐANKA KRIJUMČARILA SATOVE VREDNE 40.000 EVRA: Zaplena na beogradskom aerodromu (FOTO)

Crna Hronika

Carinici su 5. septembra 2019. godine na beogradskom aerodromu sprečili pokušaj krijumčarenja nekoliko luksuznih satova čija ukupna vrednost iznosi gotovo 40.000 evra.

Satovi su otkriveni prilikom izlazne carinske kontrole, u ručnom prtljagu 33-godišnje putnice iz Novog Sada koja se predstavila kao turizmolog.

foto: Kurir.rs/Uprava carina

Ona se u kasnim popodnevnim satima prijavila za let ka Nici, a na pitanje carinika odgovorila je da nema ništa da prijavi.

Nakon toga, u njenoj tašni je otkriveno dva sata marke ''roleks'', jedan vredan oko 9.000 evra, a drugi gotovo 15.000, kao i jedan sat marke ''hublot'' od gotovo 14.000 evra.

foto: Kurir.rs/Uprava carina

Istovremeno, putnica je na ruci nosila još jedan sat marke ''roleks'' koji nije bio predmet prekršaja, već je tretiran kao lični nakit.

Na pitanje zašto nije prijavila skupocene satove koje je nosila u tašni, putnica je odgovorila da poseduje veliku kolekciju sličnih satova i da nije znala da treba da ih prijavi, jer ih uvek nosi sa sobom.

foto: Kurir.rs/Uprava carina

Podsećamo putnike da pre putovanja treba da se informišu o svojim pravima i obavezama, što mogu učiniti i putem sajta Uprave carina. Ukoliko u inostranstvo putuju sa vrednom robom putnici imaju obavezu da prijave takve predmete, što važi i za putnike koji kroz Srbiju samo prolaze na putu do svog konačnog odredišta. Kada na vreme prijave vredne predmete i popune Obrazac o privremenom uvozu ili izvozu, mogu bezbrižno da nastave svoje putovanje bez plaćanja dažbina i nepotrebnih kazni.

foto: Kurir.rs/Uprava carina

- To je formalnost koja se brzo obavi na izlaznoj carinskoj kontroli i na osnovu toga kasnije može da se vidi da je ta roba (satovi, kamere, lap-topovi i sl.) izneta iz Srbije i da je ovde kupljena, da je reč o robi domaćeg porekla i naravno, da se na taj način izbegnu neprijatnosti, savetuju carinici sa beogradskog aerodroma koji se često suočavaju sa pokušajima krijumčarenja skupocene robe.

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...