9 MIGRANATA POKUŠALO DA PREĐE HORGOŠ ILEGALNO: Krili se među delovima za kotlove i u kamionima, svakog dana nađu novi način kako bi se ušunjali u Nemačku (FOTO)
Foto: Uprava Carine

uspešna akcija srpskih carinika

9 MIGRANATA POKUŠALO DA PREĐE HORGOŠ ILEGALNO: Krili se među delovima za kotlove i u kamionima, svakog dana nađu novi način kako bi se ušunjali u Nemačku (FOTO)

Crna Hronika -

Carinici su tokom prepodneva sprečili devet migranata da ilegalno pređu granicu na Horgošu, koji su bili sakriveni u različitim tovarima, saopštila je Uprava carina.

Zahvaljujući mobilnom skeneru već oko sedam časova u tovaru delova za kotlove uočeno je nekoliko ljudskih silueta.

Carinici su odmah otvorili tovarni deo kamiona domaće firme koja je robu prevozila ka Belgiji i u njemu zatekli trojicu Avganistanaca koji su na taj način pokušali da stignu do EU.

foto: Uprava Carine

Nakon skoro sat vremena kada su carinici i u kamionu prevozničke firme iz Novog Pazara primetili da konture viđene na skeneru ne odgovaraju prijavljenoj robi i bilo je očigledno da se pored deterdženta koji je upućen u Nemačku u istom tovaru nalaze i ljudi.

Kada su otvorili prikolicu šlepera, carinici su u tovaru zatekli još trojicu Avganistanaca.

foto: Uprava Carine

Službenici koji godinama rade kao operativci na mobilnim skenerima Uprave carina ubrzo su uočili i treći kamion u kome su se osim robe nalazili i ilegalni migranti.

Nekoliko minuta posle 11 časova na izlaznoj strani prelaza Horgoš našao se i kamion prevozničke firme iz Beograda koji je prevozio staklene tegle.

foto: Uprava Carine

Snimak sa skenera je pokazao ljudske siluete između paleta natovarenih staklenim teglama čije je krajnje odredište takođe trebalo da bude Nemačka.

U tovarnom delu otkrivena su još trojica Avganistanaca.

Carinski službenici koji rade na najfrekventnijim prelazima ka EU se svakodnevno suočavaju sa brojnim pokušajima migranata da neopaženo pređu granicu skrivajući se u najrazličitijim tovarima robe, pa je tako od početka 2019. godine u toj nameri sprečeno gotovo 950 ljudi, navodi se u saopštenju.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track