Najnovije vesti

MISTERIOZNO UBISTVO PEVAČICE DOBIJA EPILOG: Počinje SUĐENJE DECENIJE! Zoran Marjanović iza zatvorenih vrata OTKRIVA ŠTA SE DESILO!
Foto: Privatna arhiva, Vladimir Šporčić

rasplet

MISTERIOZNO UBISTVO PEVAČICE DOBIJA EPILOG: Počinje SUĐENJE DECENIJE! Zoran Marjanović iza zatvorenih vrata OTKRIVA ŠTA SE DESILO!

Crna Hronika

Tvrdi da je nevin U jedinoj odbrani koju je dosad izneo u Višem tužilaštvu Zoran je tvrdio da mu je njihova ćerkica Jana svedok da nije ubio suprugu, pevačicu Jelenu Marjanović, ali i da je te večeri trebalo da snimaju u studiju

Ovim rečima, posle hapšenja, pred zamenikom višeg javnog tužioca branio se Zoran Marjanović (41), koji je osumnjičen da je 2. aprila 2016. u kanalu u Crvenki kod Borče ubio svoju suprugu, pevačicu „Granda“ Jelenu Marjanović (33).

Pitanja bez odgovora

Tri i po godine u svakoj svojoj izjavi za medije ponavljao je da nije kriv i da je suprugu voleo. Međutim, do današnjeg dana ostalo je mnogo pitanja na koja nije odgovoreno i na koja će verovatno Zoran morati da odgovori tokom sudskog postupka, koji se otvara u sredu. Za sada, on je jedini optuženi za ubistvo o kom Srbija priča već 41 mesec.

- Pred Višim sudom u Beogradu za sredu je zakazano pripremno ročište, koje je uvod u proces decenije. Epilog sudskog postupka biće konačan odgovor da li je Zoran ubio Jelenu ili ne - objašnjava sagovornik Kurira.

Jedan od ključnih svedoka tokom postupka protiv Zorana biće i njegova i Jelenina ćerka Jana. Kobnog dana, ona je sa mamom i tatom došla na nasip, na kom je Jelena planirala da trči. Tog popodneva poslednji put je majku videla živu.

Zadatak suda

Ono što je takođe do danas ostalo nerazjašnjeno jeste šta se događalo u međuvremenu, od trenutka kada je Jelena otrčala do momenta kada je njen suprug prijavio nestanak.

- To je ono što je zadatak suda da utvrdi - objašnjava sagovornik Kurira.

Koplja će upravo oko dve različite verzije već u sredu ukrstiti odbrana i tužilaštvo.

Naime, prema zvaničnoj verziji iz optužnice, kada je Jelena otrčala nasipom, Zoran je s Janom krenuo za njom. Sustigli su je kada se vraćala istom stazom i dok je dete ostalo na nasipu, on je iskoristio njeno poverenje i namamio je da siđu s nasipa. Kada su se spustili, najpre ju je ubo oštrim predmetom u lakat, a kada je nesrećna žena pokušala da pobegne, sustigao ju je i zadao više udaraca u glavu.

foto: MUP

Oružje

Oružje kojim je Jelena ubijena nikada nije pronađeno. Tužilaštvo, međutim, tvrdi da su upravo bazne stanice i veštačenje mobilnih telefona dokazali da je Zoran bio u neposrednoj blizini mesta ubistva.

S druge strane, Zoran Marjanović je u jedinoj odbrani koju je do sada izneo ispričao da se ni na trenutak nije odvajao od ćerkice i da nije ubio suprugu.

- Jana mi je svedok. Nas dvoje se ni na trenutak nismo odvajali. Nismo silazili s nasipa - rekao je Zoran Marjanović.

Povratak u Palatu pravde SELIDBA SUDA PRETILA DA ODLOŽI SUĐENJE

Zbog preseljenja Višeg suda i Višeg tužilaštva iz Katanićeve ulice u svoju matičnu zgradu u Palati pravde, postojala je mogućnost da se pripremno ročište odloži, što će ovog meseca biti sudbina gotovo svih postupaka koji se trenutno vode pred ovim sudom.

- Nas dosad niko nije obavestio da je pripremno ročište odloženo. Ukoliko ono ipak bude održano, mi smo apsolutno spremni za njega. Jedva čekamo da uđemo u sudnicu - kazao je za Kurir Nikola Dumnić, jedan od četvorice branilaca Zorana Marjanovića.

Dumnić je zajedno sa Veljkom Delibašićem često govorio u javnosti o Marjanovićevom slučaju. Nakon potvrđivanja poslednje optužnice, obojica su komentarisali da su se tokom istrage sklanjali dokazi koji su potvrđivali Zoranovu nevinost, dok su se istovremeno fabrikovali lažni.

ŠTA TVRDI TUŽILAŠTVO

foto: Privatna Arhiva

- Zoran se dovezao s Jelenom i Janom do rampe stadiona u Crvenki kod Borče - Jelena se popela na nasip i počela da trči - Ubrzo za njom kreću Jana i Zoran, i sustižu je kilometar dalje - Svedok biciklista to potvrdio - Zoran isključuje svoj mobilni telefon, koji nije bio vidljiv baznim stanicama - Zoran ostavlja dete na nasipu i s Jelenom silazi do kanala - Tupim predmetom počinje da je udara po glavi - Jelena bezuspešno pokušava da se odbrani pada u vodu - Deset minuta kasnije, na njenom telefonu zabeleženi propušteni pozivi pod imenom Zlatni Mekin - Jelenina krv pronađena u „mercedesu“ kojim su se dovezli na nasip

ŠTA TVRDI ODBRANA

foto: MUP

- Zoran nije trčao sa ženom po nasipu i nije se odvajao od Jane, što je i ona potvrdila na saslušanju - Nije dokazano da je telefon namerno isključio, moguće je da je bio nevidljiv baznim stanicama - Pet nepoznatih DNK uzoraka muške osobe pronađeno na Jeleninom lešu - Jelena se ranije posekla i ostavila krvavi trag u automobilu, nemoguće tačno utvrditi od kada potiču tragovi - Zoranov DNK nije pronađen nigde na lešu - Trag stopala pronađen sa druge strane kanala pripada ubici - Mala Jana je krunski svedok - Zoran nije imao motiv da ubije suprugu

Saslušavan

Kako se Zoran branio u istrazi
foto: Marina Lopičić

Zoran Marjanović je nakon hapšenja u septembru 2017. kada je i sproveden na saslušanje u tužilaštvo, izjavio i sledeće:

- Protiv mene se vodi hajka od trenutka kad je ona pronađena mrtva, neobjašnjivo mi je zbog čega je to tako, kazao je on.

Potom je dodao da su ga na nasipu u vreme Jeleninog nestanka videli brojni svedoci:

- Videli su kako je Jelena sama otišla na nasip tako što se popela i krenula u pravcu druge rampe. Ja sam ostao s Janom i posle 15 do 20 minuta dete i ja smo se takođe popeli na nasip i krenuli u susret Jeleni. Nigde je nije bilo, dozivao sam je i bezuspešno zvao telefonom. Potom sam pozvao prijatelja policajca da ga pitam šta da radim, a zatim i oca i brata.

Imaju pravo da ćute DA LI ĆE ZORANOVA PORODICA PROGOVORITI?
foto: Aleksandar Jovanović Cile

Za razliku od Zorana, koji se na saslušanju u tužilaštvu uredno branio od optužbi, njegovi otac Vladimir, majka Zorica, stariji sin, kao i brat Miloš i snaja Milica, danas inače zvanični staratelji njegove ćerke Jane, iskoristili su svoje zakonom predviđeno pravo da kao najbliži srodnici ne svedoče. Da li će se na istu odredbu zakona pozvati i na predstojećem suđenju, trebalo bi da bude poznato već nakon pripremnog ročišta.

Zakon decidirano jasan STATUS OŠTEĆENE SAMO ZA ĆERKU, NE I ZA SESTRU
foto: Zorana Jevtić

Odlukom tužilaštva i suda, status oštećene u postupku imaće samo Jelenina ćerka Jana (8), koja je u trenutku ubistva majke imala pet godina. Tokom istrage ona je saslušana kao svedok u prisustvu psihologa i veštaka. Uprkos naporima pravnog zastupnika članova Jelenine porodice Krsmanović, njena sestra od strica Teodora, koja joj je najbliži živi srodnik posle ćerke, taj status nije dobila.

Upravo zbog toga Teodorin advokat nije mogao da učestvuje u istrazi koja je vođena protiv Zorana, već je porodica angažovala privatni Centar za forenzička istraživanja iz Novog Sada, koji je vodio sopstvenu istragu.

Čovek koji je zapanjio Srbiju MALO ISTRAŽIVAO, MALO PEVAO MRTVOJ JELENI
foto: Privatna Arhiva

Nenad Šipka, direktor CFI, najkontroverznija je ličnost koja se vezuje za slučaj ubistva pevačice. Nekad sudski veštak, a danas forenzičar se estradnim nabojima, neprekidno se eksponirao u medijima, koristeći svaku priliku da javnosti prikaže šta su utvrdile njegove istrage. Njegova najpoznatija teorija bila je da Jelena nije ubijena na nasipu, već da je tamo naknadno doneta i bačena mrtva. Tužilaštvu se više puta nudio kao svedok, ali se ni o njemu, ni o njegovim istragama neće govoriti tokom suđenja. Najbizarniji trenutak njegove kratkotrajne slave bilo je snimanje spota za pesmu koju je sam otpevao i posvetio mrtvoj Jeleni. Više puta je naglasio da je idejni tvorac „projekta“ Jelenina sestra Teodora.

Kurir.rs/J.Spasić - I.Milićević Foto: Privatna arhiva, Vladimir Šporčić

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...