ZAPALIO CIGARETU, PA RAZNEO I SEBE I KUĆU: Subotičaninu (60) eksplodirala butan boca, za tren mu se dom srušio na glavu, vatrogasci ga izvlačili ispod ruševina (FOTO)
Foto: N.H.

prebačen u KC novi sad

ZAPALIO CIGARETU, PA RAZNEO I SEBE I KUĆU: Subotičaninu (60) eksplodirala butan boca, za tren mu se dom srušio na glavu, vatrogasci ga izvlačili ispod ruševina (FOTO)

Crna Hronika -

Šezdesetogodišnjak Ibro S. je juće u prepodnevnim satima ostao u trenutku ispod ruševina svoje kuće u subotičkoj mesnoj zajednici Pečara, u naselju Bajski vinogradi, kada je eksplodirala butan boca i raznela mu dom.

Strahovita eksplozija čula se u čitavom naselju, posebno je uznemirila meštane u Ulici grožđa broj 44, gde se kuća samo slegla kao da je bomba raznela.

Ispod ruševina je ostao šezdesetogodišnji domaćin Ibro, koji je sam živeo u kući, ali je sticajem srećnih okolnosti ipak spašen.

Kako Kurir danas saznaje, Ibro je posle spašavanja spasilaca vatrogasne službe, posle dužeg vremena izvučen ispod greda i maltera zbrinut u subotičkoj bolnici, ali je ipak prebačen u KC u Novom Sadu, zbog zadobijenih povreda.

Ibrin život kao da je spašen nekim čudom, kažu komšije, i dodaju da mu je čitava noga i deo tela bio pod ogromnom ruševinom.

- Čuli smo eksploziju i sami iz kuća pobegli na ulicu. Pozvali smo i Hitnu i vatrogasce, brzo su izašli na mesto eksplozije, i duže vreme je trajalo dok ga nisu izvukli iz ruševina, pričaju susedi.

foto: N.H.

Kažu da je nakon spašavanja Ibro S. (60) samo kratko objasnio, da je hteo da zapali cigaretu u kući, kada ga je zaglušila eksplozija.

- Sve se desilo za sekund, kako nije čovek nije mogao da očekuje. U momentu kada je hteo da zapali cigaretu u svojoj kući u našoj ulici grožđa. U čudu smo da je ostao živ, jer se kuća se srušila do temelja, priča komšinica i dodaje da su se zbog udara tresli i prozori i vrata na svim okolnim kućama oko komšije.

Sve se desilo u četvrtak u 10 sati pre podne, kažu prve komšije koje su videle da je Ibrin dom sravljen sa zemljom. Šokirani, ipak su se pribrali i pozvali pomoć, jer komšije nije bilo ni ispred kuće.

- Nismo ga videli napolju, bicikl je naslonjen bio na ogradu, ali njega nigde. Dobro smo pretpostavili da je jadan čovek povređen pod sruđenim malterom i daskama, kaže sused.

Ibro je ipak imao sreće, zatrpanog ispod ruševina, našli su ga vatrogasci i hitna. Bilo je muke da ga što manje povređenog izvuku, činilo se da je noga najviše povređena. U Opštoj bolnici u Subotici urađene su sve pretrage, a kako Kurir danas saznaje iz bolnice, pacijenta su ipak prebacili u KC u Novi Sad, gde postoji i rekonstruktivna hirurgija.

- Bio je svestan kad su ga našli, saznajemo, a sreća u nesreći je bila što se krevet nalazio u suprotnom uglu od plinske boce. Najviše mu je jedna noga bila pod teretom, zatrpana i deo tela. Više nije životno ugrože, ali se saniraju povrede u gornjem delu tela, a zadobio je i opekotine, pa je posle analiza pacijent ipak prebačen u Klinički centar u Novom Sadu, radi mera predostrožnosti i kompletnog adekvatnog zbrinjavanja, potvrđeno je za Kurir u subotičkoj bolnici.

foto: N.H.

Komšije su u čudu da je plinska boca ostala čitava, pa pretpostavljaju da je verovatno na crevu bila probušena, ili curila negde.

Ibro nije znao da gas curi, ali je uprkos teškoj eksploziji ostao živ naporima spasilaca i bolničkih službi, kažu susedi komšiluka i dodaju da je Ibro sam sa psom živeo u Ulici grožđa. Pas je nepovređen, a prvi ljudi koji stigli na mesto nesreće, dali su mu vodu, jer je i životinjica bila u šoku od ogromne eksplozije.

(Kurir.rs/N.H)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track