CRNOGORAC NEĆE DA GOVORI O LIKVIDACIJI: Nisam ubio Jugoslava, ali neću da se branim!
Foto: Privatna arhiva

ISTRAGA

CRNOGORAC NEĆE DA GOVORI O LIKVIDACIJI: Nisam ubio Jugoslava, ali neću da se branim!

Crna Hronika -

Marjan Vujačić (34) iz Podgorice, koji je uhapšen zbog sumnje da je ubio rođenog brata ubice Nikole Bojovića, izjavio je juče na saslušanju u Specijalnom tužilaštvo da on nije osoba koja je u septembru 2017. u Vranju pucala u Jugoslava Cvetanovića, saznaje Kurir nezvanično.

- Nisam kriv, nemam nikakve veze sa ubistvom Cvetanovića, ali zbog torture koju sam preživeo posle hapšenja u Novom Sadu ne želim više ništa da kažem. Braniću se ćutanjem - izjavio je, navodno, kratko juče u tužilaštvu Vujačić.

Dokazi CRNOGORCI SLIKALI VUJAČIĆA

foto: Privatna arhiva

U pritvoru u Beogradu, prema nezvaničnim informacijama, pre nekoliko dana veštak antropolog iz Crne Gore posetio je Vujačića. - Veštak je fotografisao osumnjičenog kako bi uporedio njegove antropološke karakteristike sa osobom koju su zabeležile sigurnosne kamere koje su snimile ubicu koji je pucao u Mila Ilića u maju ove godine u Podgorici - objašnjava naš sagovornik. Prema njegovim rečima, iz susedne države stigao je zahtev da se uzme bris Marjana Vujačića kako bi se njegov DNK uporedio sa tragovima pronađenim na mestu dve likvidacije.

Pao u Novom Sadu

Crnogorac, koji se dovodi u vezu sa još tri likvidacije u Crnoj Gori i Holandiji, podsetimo, uhapšen je u Novom Sadu sredinom juna i od tada je u pritvoru.

- Kada je Cvetanović ubijen u Vranju, policija je na mestu ubistva pronašla DNK tragove koji su ubačeni u bazu. Na osnovu njih, Vujačić je osumnjičen za ovo ubistvo. Međutim, dalja istraga i međunarodna saradnja doveli su ga u vezu i sa ubistvom Veselina Kalezića i Mila Ilića u Crnoj Gori, kao i Gorana Tasića Gokčeta u Amsterdamu - otkrili su izvori iz istrage.

foto: Printscreen Facebook, Privatna Arhiva, Printscreen MUP

Krvna osveta

Podsetimo, ubijeni Jugoslav Cvetanović rođeni je brat Saše Cvetanovića, zvanog Pitbul, koji je osuđen na 35 godina zatvora zbog toga što je 29. aprila 2013. u centru Beograda ubio mlađen brata Luke Bojovića, Nikolu. Nekoliko meseci pre nego što mu je brat ubijen, Saša Cvetanović upozoravao je sud da bi njegov mlađi brat mogao da bude meta. Posle njegove likvidacije, za sudskom govornicom čestitao je Luki Bojoviću što mu je ubio brata.

- Luka Bojović, koji u zatvoru u Španiji služi kaznu, ne dovodi se u vezu sa ubistvom, ali se sumnja da je Jugoslav glavom platio to što je njegov brat ubio Lukinog brata - objašnjavaju izvori iz istrage.

Kurir.rs/J. S. foto Privatna arhiva. Printscree

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track