Najnovije vesti

NAJVEĆA MISTERIJA ZLOČINA U BORČI: Čiji je DNK na Jeleninim noktima i vešu, ispitivani čak i mrtvaci!
Foto: MUP Srbije, Privatna Arhiva

SUĐENJE DECENIJE

NAJVEĆA MISTERIJA ZLOČINA U BORČI: Čiji je DNK na Jeleninim noktima i vešu, ispitivani čak i mrtvaci!

Crna Hronika

Nepoznate DNK profile muških osoba, koji su nakon pronalaska leša pevačice Jelene Marjanović izolovani s njenih noktiju i donjeg veša, istražitelji su tokom maratonske istrage upoređivali s više desetina osumnjičenih osoba, među kojima su bila čak i dva mrtvaca, kao i jedan robijaš.

 

Za ove misteriozne DNK tragove, koje je veštačio Biološki fakultet, utvrđeno je sa sigurnošću samo to da ne pripadaju nijednom muškom članu porodice Marjanović. To je ujedno i najveći adut odbrane optuženog Zorana Marjanovića, supruga ubijene pevačice.

 

Navodi optužnice

 

- Analizom DNK tragova izolovanih s trenerke i donjeg veša žrtve dobijen je mešoviti DNK profil, najvećim delom njen, ali s prisustvom profila muških osoba koje nisu Marjanovići - navodi se, između ostalog, u optužnici protiv Zorana Marjanovića.

 

foto: Zorana Jevtić

Njemu je, podsetimo, pre tri dana otpočelo suđenje pred Višim sudom zbog optužbi da je brutalno ubio svoju suprugu, što on kategorično negira.

 

- Advokati su više puta ponovili da ti DNK tragovi pripadaju pravom ubici, kao i da bi njihova identifikacija konačno razrešila ovaj slučaj i oslobodila supruga pevačice, za koga tvrde da je optužen bez dokaza. Policija je tokom maratonske istrage ove nepoznate DNK profile upoređivala s brojnim osumnjičenima, među kojima su bili čak i jedan robijaš i dve osobe koje su u međuvremenu preminule - kazao je za Kurir dobro obavešteni izvor i dodao:

 

- Jedna od osoba čiji je DNK materijal poređen s nađenin tragovima, a koja je u međuvremenu preminula, jeste lokalni borčanski beskućnik. On se neposredno nakon Jeleninog ubistva obesio, zbog čega se odmah našao na listi osumnjičenih. Njegov DNK profil, međutim, nije se poklapao s postojećim, pa je s njega skinuta sumnja - kaže naš sagovornik.

 

Tajna burme

 

On dodaje da Marjanovićeva odbrana insistira i na razotkrivanju misterioznih tragova pronađenih na pevačicinoj ruci i noktima.

 

foto: MUP Srbije

- Osim što su ubeđeni da je pod noktima ostao materijal ubice jer se Jelenina branila, branioci insistiraju i na tome da je pevačicin leš izvučen iz kanala bez venčanog prstena na ruci. Tvrde da joj je ubica najverovatnije skinuo burmu i tom prilikom ostavio svoj DNK materijal - kaže naš sagovornik.

 

foto: Privatna Arhiva

Iz optužnice

DNK MARJANOVIĆA NA GUMICI, TELEFONU I PATICI

 

Kako Kurir saznaje, u optužnici Višeg tužilaštva navodi se da su na Jeleninoj gumici za kosu, đonu patike, kao i bateriji i masci mobilnog telefona pronađeni DNK tragovi članova porodice Marjanović.

 

- Veštaci su, međutim, naveli da u svemu tome ne vide ništa sporno, jer je Jelena živela s njima u zajedničkoj kući - dodaje naš sagovornik.

 

Kurir.rs/I. Milićević - J. Spasić Foto: MUP Srbije/privatna arhiva

 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...