NAJVEĆA ZAPLENA MARIHUANE NA GRADINI: Tonu i po droge krio u mekinjama
Foto: MUP Srbije

REKORD

NAJVEĆA ZAPLENA MARIHUANE NA GRADINI: Tonu i po droge krio u mekinjama

Crna Hronika -

Sumnja se da je uhapšeni D. P. bio zadužen samo za transport robe do Turske

D. P. (44) uhapšen je juče nakon što je policija na graničnom prelazu Gradina u njegovom kamionu, među džakovima sa stočnom hranom, pronašla i zaplenila čak tonu i 480 kilograma marihuane.

Uhapšen kamiondžija

- Osumnjičeni je bio za volanom kamiona, koji je prevozio 20 tona stočne hrane, uglavnom mekinja. Na granici između Srbije i Bugarske granična policija ga je izdvojila za kontrolu i tada je pronađen zabranjen tovar - kaže naš izvor i dodaje da se sumnja da je uhapšeni D. P. bio zadužen samo za transport robe do Turske. Inače, marihuana je na turskom tržištu značajno skuplja nego na evropskom, a narko-grupa bi od ove pošiljke imala zaradu od oko pet miliona evra.

Nebojša Stefanović, ministar unutrašnjih poslova, kaže da je reč o jednoj od najvećih zaplena koju je srpska policija imala u poslednjih desetak godina.

Pohvale za policajce

- Želim da pohvalim ozbiljan trud pripadnika granične policije, koji su napornim višemesečnim radom došli do informacija čiji je rezultat ova velika zaplena. Reč je o nastavku borbe protiv narko-trafikinga, na kome insistiram od prvog dana kada sam postao ministar unutrašnjih poslova - rekao je ministar i dodao da će uručiti nagradu direktoru policije, načelniku Uprave granične policije, ali i svima onima koji su učestvovali u ovoj akciji.

Kurir.rs/B. T. Foto: MUP Srbije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja