POČINJE SUĐENJE ZA UBISTVO TAJNOG AGENTA: Dvojica Kruševljana na optuženičkoj klupi zbog smrti Georgija Gorga Darmanovića
Foto: Stefan Jokić

viši sud

POČINJE SUĐENJE ZA UBISTVO TAJNOG AGENTA: Dvojica Kruševljana na optuženičkoj klupi zbog smrti Georgija Gorga Darmanovića

Crna Hronika -

BEOGRAD - Pripremno ročište pred suđenje dvojici optuženih za pomaganje u ubistvu Gorgije Gorga Darmanovića (58) 6. maja 2018. godine na Novom Beogradu, zakazano je za sutra pred beogradskim Višim sudom.

Za Darmanovića mediji pišu da je bio agent Južnoafričke tajne službe ŠA koji je, pored ostalog, 2017. razotkrio informacije o korupciji bivšeg predsednika Južne Afrike Džejkoba Zume.

Optuženi za njegovo ubistvo su dvojica Kruševljana Sreten Matejić i Saša Đurđanović.

Pripremno ročište će biti zatvoreno za javnost i na njemu će se utvrđivati koji će se dokazi izvoditi tokom suđenja, a optuženi će se kratko izjasniti o krivici.

Nakon toga sud će zakazati početak suđenja kojem će javnost moći da prisustvuje i na kojem će optuženi moći detaljno da iznesu svoje odbrane.

Matejić i Đurđanović se terete da su pomogli Kruševljaninu Dejanu Stankoviću Ždrokincu i jednoj nepoznatoj osobi da ubiju Darmanovića.

Stanković, koga je policija sumnjičila da je ubio Dramanovića, likvidiran je nedelju dana pre nego što su Matejić i Đurđanović uhapšeni.

Crnogorski državljanin Gorgija Darmanović likvidiran je početkom maja prošle godine u blizini Prvog osnovnog suda na Novom Beogradu.

Na njega je pucano oko podneva nakon čega je prevezen u bolnicu u Zemunu gde je preminuo.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track