Najnovije vesti

SPREČEN POKUŠAJ ŠVERCA: Carinici Hrvatu otkrili 50 pari firmiranih naočara, usledilo je njegovo URNEBESNO OPRAVDANJE (FOTO)
Foto: Uprava Carina Srbije

ukupna vrednost oko 5.000 evra

SPREČEN POKUŠAJ ŠVERCA: Carinici Hrvatu otkrili 50 pari firmiranih naočara, usledilo je njegovo URNEBESNO OPRAVDANJE (FOTO)

Crna Hronika

Carinici su na ulazu graničnog prelaza Šid sprečili pokušaj krijumčarenja više od 50 pari sunčanih i dioptrijskih naočara, ukupne vrednosti od oko 5.000 evra.

 

Naočare poznatih svetskih marki otkrivene su u prtljažniku kombija pulskih registarskih oznaka kojim je upravljao 36-godišnji hrvatski državljanin.

 

Putnik je na pitanje carinskih službenika da li ima nešto da prijavi odgovorio da sa sobom nosi samo lične stavri, ali je detaljnim pregledom ustanovljeno da se u kombiju iza ostale robe i ličnih stvari nalazila i kartonska kutija prepuna sunčanih i dioptrijskih naočara poznatih modnih brendova sa pripadajućim futrolama.

1 / 6 Foto: Uprava Carina Srbije

Putnik je tek tada rekao da mu namera nije bila da prokrijumčari naočare u Srbiju, već da se to dogodilo slučajno, pošto je idući na svadbu u Šid zaboravio da kutiju ostavi prijateljici koja ima optičarsku radnju u Osjeku.

 

U hitnom postupku pred nadležnim prekršajnim sudom njemu je određena novčana kazna od 150.000 dinara i zaštitna mera trajnog oduzimanja neprijavljene robe.

 

(Kurir.rs/Tanjug)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...