ISPOVEST ŽENE ČIJEG JE MUŽA ISEKAO GLISER: Mislila sam da će umreti iz ruke mu je šikljala krv, imao je rane i na grudima!
Foto: Privatna Arhiva

EGIPAT

ISPOVEST ŽENE ČIJEG JE MUŽA ISEKAO GLISER: Mislila sam da će umreti iz ruke mu je šikljala krv, imao je rane i na grudima!

Crna Hronika -

Bilo je strašno! Uživala sam na plaži, a onda sam čula kako moj muž doziva pomoć iz vode. Videla sam gliser i krv u vodi. Bez razmišljanja sam skočila u more i ko bez duše plivala do muža. Bila sam užasnuta kad sam shvatila da je teško povređen i da obilno krvari.

foto: Profimedia

Ovako je za Kurir prepričala dramu Kragujevčanka Ruža Stojanović, koja je 13. septembra smrti spasla svog muža Miloša (33), koga je udario gliser dok je ronio. Kako kaže, sve se desilo u Hurgadi u Egiptu, gde su suprug i ona bili na letovanju.

Molio za spas

Hrabra žena objašnjava da se nesreća dogodila pretposlednjeg dana odmora.

- Miloš je površinski ronio. Jeste bio iza bova, nekih dvadesetak metara od obale. Kako mi je rekao, uopšte nije video da mu se približava gliser, već je samo osetio udarac. Pošto ga je udario, vozač tog brodića se samo okrenuo, pogledao ga i nastavio svojim putem. Šokirana sam činjenicom da nije stao i prišao da pomogne povređenom čoveku - priča Ruža i dodaje da je njen muž bukvalno molio za pomoć.

- Sva sreća pa sam ja čula Miloševo dozivanje. Čini mi se da sam za nekoliko sekundi došla do njega. Mnogo sam se uplašila za njegov život. Kad sam stigla, pokušavala sam da ga smirim, oko njega je bilo mnogo krvi. Ruka mu je bila teško povređena, ali je imao povrede i po grudnom košu i po boku. Trojica momaka iz Srbije prišla su nam i pomogla da izađemo iz vode, dok spasioci nisu reagovali. Razočarana sam - objašnjava Ruža i dodaje da tu nije bio kraj mukama.

Borba tek sledi

- Prevezli su ga u bolnicu. Tu sam shvatila da nemamo plaćeno osiguranje. Nismo znali da agencija nije uračunala u cenu i zdravstveno osiguranje, da smo znali, sigurno bismo ga uplatili naknadno - kaže ona i dodaje:

- Miloš je u bolnici u Hurgadi bio pet dana. Za to vreme trajala je borba da mu sačuvaju ruku i u tome su srećom uspeli. U Srbiju smo se vratili u četvrtak i Miloš je odmah prebačen u KC Kragujevac, gde nastavljamo borbu za njegovu ruku. Pokidani su mu ligamenti i mišići i pitanje je da li će uopšte moći da je koristi - kaže naša sagovornica.

foto: Privatna Arhiva

Kako kaže, račun u bolnici u Egiptu iznosio je 11.700 evra.

- Turisti i vodiči su skupljali novac za lečenje. Sakupili su ukupno 750 evra, a ostatak je poslala porodica - kaže Ruža.

Zahvalnost DOBRI LJUDI SU POMOGLI

Ruža Stojanović zahvalila se svim dobrim ljudima koji su im se našli u nevolji o kakvoj nisu mogli ni da sanjaju.

- Veliku zahvalnost dugujem našim ljudima koji su bez reči prikupljali novac za račun u bolnici, konstantno zvali i raspitivali se o Milošu. S druge strane, neizmernu zahvalnost dugujemo i njihovim lekarima, koji su se pokazali kao pravi stručnjaci i izašli mi u susret da prespavam u bolnici. Pored njih, tu su i turistički vodiči iz Hurgade, koji su non-stop bili s nama - rekla je Stojanovićeva.

(Kurir.rs / Jelena Rafailović / Foto:Privatna Arhiva)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track