UŽASNI VRHUNAC LUDILA! ČETVORICA DEČAKA NASMRT PRETUKLA VRŠNJAKA Očajni otac: Sahranio sam sina umesto da mu slavim punoletstvo!
Foto: Printskrin/Facebook, Kurir.rs

DOKLE VIŠE

UŽASNI VRHUNAC LUDILA! ČETVORICA DEČAKA NASMRT PRETUKLA VRŠNJAKA Očajni otac: Sahranio sam sina umesto da mu slavim punoletstvo!

Crna Hronika -

Otac ubijenog tinejdžera iz Novog Kneževca tvrdi da ne zna ko su uhapšena braća osumnjičena za zločin, kao ni to šta je mogao da bude motiv ovog zverskog ubistva

Braća Miloš (19) i Jovan D. (18), kao i dvojica maloletnika starih 16 i 15 godina uhapšeni su zbog sumnje da su 17. septembra ubili od batina Martina Barnu (17) u Novom Kneževcu kod Kikinde.

Kako Kurir saznaje, leš nesrećnog tinejdžera pronađen je sutradan u parku, a nakon obdukcije, koja je potvrdila da je preminuo od posledica batinanja, policija je identifikovala i uhapsila osumnjičene.

Njima je posle saslušanja određen pritvor.

Nestanak i potraga

- Martin je dan ranije u popodnevnim časovima otišao od kuće i pošto se nije vraćao, niti se javljao na telefon, porodica je počela da ga traži. Sutradan je nađen mrtav u parku - priča naš sagovornik iz istrage i dodaje:

- Na telu nesrećnog momka nije bilo vidljivih povreda, ali je zbog okolnosti pod kojima je pronađen naložena obdukcija. Utvrđeno je da je preminuo od posledica šutiranja u stomak i pucanja jetre.

foto: Printskrin/Facebook, Kurir.rs

Odmah je pokrenuta istraga, koja je ubrzo rezultirala hapšenjem četvorice mladića.

- Ispostavilo se da su mladići posle kraće rasprave nasrnuli na Martina i počeli da ga udaraju rukama i nogama. Koliko su bili nasilni, pokazuje to što je dečaku pukla jetra, pa je on preminuo od unutrašnjeg krvarenja - dodao je naš izvor.

Ištvan Barna, otac ubijenog mladića, uplakan i očajan, juče je reporterima Kurira pokazao mesto gde je nađen leš njegovog sina. Strašna vest ga je sačekala u Mađarskoj, gde inače radi.

- Umesto da uskoro, 12. novembra, zajedno proslavimo njegov osamnaesti rođendan, Martina sam u petak sahranio. Da se nešto strašno dogodilo, obavestila me moja starija sestra Timea, ali je veza bila loša. Seo sam u auto i iz Mađarske pohitao u Novi Kneževac. Čim sam prešao granicu, pozvao sam je telefonom. Samo sam je pitao: „Da li je umro?“ Potvrdno mi je odgovorila - ispričao je Ištvan.

Crna serija

On je dodao da ne zna ko su mladići osumnjičeni za ubistvo.

- Ne znam ko su napadači i zašto su pretukli Martina. Čuo sam da su oni skoro pa živeli na ulici. Očekujem da budu adekvatno kažnjeni - kroz suze je kazao otac.

Ovaj nezapamćen zločin samo je tragična kulminacija crne serije slučajeva vršnjačkog nasilja koji su poslednje dve nedelje potresali Srbiju. Podsetimo, devojčicu u Barajevu brutalno su pretukle školske drugarice, a ništa bolje nije prošla ni učenica prvog razreda osnovne škole u Smederevu. Dvanaestogodišnjak S. K. iz Velike Moštanice završio je sa slomljenom rukom nakon obračuna sa školskim drugovima.

Igor Jurić

O OVOME NE SME DA SE ĆUTI

Vest o ubistvu Martina Barne prvi je na svom Fejsbuk profilu podelio Igor Jurić.

- Gotovo niko u Srbiji ne zna da je dečak koji je u novembru trebalo da napuni 18 godina ubijen u svom rodnom Novom Kneževcu. O ovome ne sme da se ćuti - naveo je Jurić i podelio sliku ubijenog mladića.

foto: Aleksandar Jovanović Cile

Deda ubijenog mladića

I RANIJE GA TUKLI

Deda Martina Barne izjavio je da su osumnjičeni tinejdžeri i ranije brutalno tukli i maltretirali njegovog unuka.

- Dan pre nego što se ovo desilo oni su ga isto tukli i maltretirali, ali i pre mesec dana. Pretukli su ga toliko da je završio u bolnici, gde su ga šili. Policiju su obavestili kad su mu razbili glavu, odnosno kad su mu rascepali uvo. Policija je došla i načinila zapisnik da moj unuk nije kriv, već oni - priča deda Martina Barne.

Kurir.rs/J. Ivić - S. Urošev/foto:Privatna arhiva, S. Urošev

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track