Najnovije vesti

DEČACI KOJI SU UBILI MARTINA GODINAMA TERORISALI CEO GRAD: Tukli ga do smrti, pa otišli da jedu! Ovog leta pretukli su nekoliko momaka
Foto: Printscreen Facebook

maltretirali i drugu decu

DEČACI KOJI SU UBILI MARTINA GODINAMA TERORISALI CEO GRAD: Tukli ga do smrti, pa otišli da jedu! Ovog leta pretukli su nekoliko momaka

Crna Hronika

Martin Barna (17) iz Novog Kneževca ubijen je 13. septembra, dva meseca pre proslave svog punoletstva.

On je stradao u vršnjačkom nasilju, a osumnjičeni za njegovo ubistvo su u ovom mestu poznati po problematičnom ponašanju, te ne samo da su već jednom povredili Martina, već su navodno maltretirali i drugu decu.

Za njegovo ubistvo osumnjičeni su braća M.D. (19), J.D. (18), kao i dvojica maloletnika, starih 16 i 15 godina. Martin se te noći vratio od druga iz Kanjiže, ali je u centru Novog Kneževca sreo četiri mladića (od kojih su trojica rođena braća, a jedan im je brat od strica). Po nezvaničnim informacijama između njih je došlo do rasprave, nakon koje su dečaci navodno nasrnuli na žrtvu. Martina su toliko snažno šutirali rukama i nogama, da mu je od siline udaraca pukla jetra.

foto: Printskrin/Facebook, Kurir.rs

Kada su završili, otišli su da jedu. Kasnije su se vratili još jednom da provere da li je živ. Videvši ga da nepomično i bez daha leži u travi, navodno su ga pokrili lišćem i kartonom i udaljili se s lica mesta. Dečakovo telo je ujutru našla prolaznica i lalarmirala policiju. Osumnjičeni su ubrzo uhapšeni.

Martin je, inače, bio učenik trećeg razreda saobraćajnog smera. Nakon razvoda roditelja živeo je sa majkom Anitom, dekom i bakom. Njegov otac radi u Mađarskoj, gde da je i sačekala strašna vest o smrti sina.

Sahranjen je u petak na katoličkom groblju u Novom Kneževcu. Otada prijatelji na društvenim mrežama ne prestaju da se opraštaju od njega.

foto: Printscreen

Njegova porodica je skrhana strašnim zločinom, tim pre što je, po rečima njegovog dede, ista grupa mladića Martina pretukla pre mesec dana. On je tada zbog povreda glave završio u bolnici, a slučaj je prijavljen policiji.

foto: Printscreen

Dečake osumnjičene za ovaj zločin, od kojih su trojica rođena braća, a jedan im je rođak, i drugi meštani opisuju kao problematične mladiće, sklone incidentima.

Poruka koju je na Fejsbuku ostavio jedan stanovnik Novog Kneževca, koji kaže da je poznavao Martina i njegovu mamu, naročito je uzbudila javnost.

foto: Printscreen

- Za Martina mogu da kažem da je bio dobro dete, nažalost, desilo se to što nas je sve potreslo. Кao i svako dete, ponekad je znao da bude i nestašan, ali generalno je bio dobar, nije zaslužio tako da završi. Velika tragedija za ovako malo mesto! Znao sam da ga je grupa mladića koji su uhapšeni, napadala i tukla i ranije, ali niko nije mislio da će se sve završiti Martinovim ubistvom. Grupa uhapšenih mladića izuzetno je problematična već nekoliko godina, a ovog leta posebno jer su pretukli nekoliko momaka - kazao je ovaj stanovnik Novog Kneževca.

Policiji je 13. avgusta prijavljena tuča između uhapšenog M. D. i preminulog mladića. Martinu su tom prilikom konstatovane lakše telesne povrede i policija je po nalogu Tužilaštva podnela prekršajnu prijavu protiv M. D.

(Kurir.rs/Telegraf)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...