DEČACI KOJI SU UBILI MARTINA GODINAMA TERORISALI CEO GRAD: Tukli ga do smrti, pa otišli da jedu! Ovog leta pretukli su nekoliko momaka
Foto: Printscreen Facebook

maltretirali i drugu decu

DEČACI KOJI SU UBILI MARTINA GODINAMA TERORISALI CEO GRAD: Tukli ga do smrti, pa otišli da jedu! Ovog leta pretukli su nekoliko momaka

Crna Hronika -

Martin Barna (17) iz Novog Kneževca ubijen je 13. septembra, dva meseca pre proslave svog punoletstva.

On je stradao u vršnjačkom nasilju, a osumnjičeni za njegovo ubistvo su u ovom mestu poznati po problematičnom ponašanju, te ne samo da su već jednom povredili Martina, već su navodno maltretirali i drugu decu.

Za njegovo ubistvo osumnjičeni su braća M.D. (19), J.D. (18), kao i dvojica maloletnika, starih 16 i 15 godina. Martin se te noći vratio od druga iz Kanjiže, ali je u centru Novog Kneževca sreo četiri mladića (od kojih su trojica rođena braća, a jedan im je brat od strica). Po nezvaničnim informacijama između njih je došlo do rasprave, nakon koje su dečaci navodno nasrnuli na žrtvu. Martina su toliko snažno šutirali rukama i nogama, da mu je od siline udaraca pukla jetra.

foto: Printskrin/Facebook, Kurir.rs

Kada su završili, otišli su da jedu. Kasnije su se vratili još jednom da provere da li je živ. Videvši ga da nepomično i bez daha leži u travi, navodno su ga pokrili lišćem i kartonom i udaljili se s lica mesta. Dečakovo telo je ujutru našla prolaznica i lalarmirala policiju. Osumnjičeni su ubrzo uhapšeni.

Martin je, inače, bio učenik trećeg razreda saobraćajnog smera. Nakon razvoda roditelja živeo je sa majkom Anitom, dekom i bakom. Njegov otac radi u Mađarskoj, gde da je i sačekala strašna vest o smrti sina.

Sahranjen je u petak na katoličkom groblju u Novom Kneževcu. Otada prijatelji na društvenim mrežama ne prestaju da se opraštaju od njega.

foto: Printscreen

Njegova porodica je skrhana strašnim zločinom, tim pre što je, po rečima njegovog dede, ista grupa mladića Martina pretukla pre mesec dana. On je tada zbog povreda glave završio u bolnici, a slučaj je prijavljen policiji.

foto: Printscreen

Dečake osumnjičene za ovaj zločin, od kojih su trojica rođena braća, a jedan im je rođak, i drugi meštani opisuju kao problematične mladiće, sklone incidentima.

Poruka koju je na Fejsbuku ostavio jedan stanovnik Novog Kneževca, koji kaže da je poznavao Martina i njegovu mamu, naročito je uzbudila javnost.

foto: Printscreen

- Za Martina mogu da kažem da je bio dobro dete, nažalost, desilo se to što nas je sve potreslo. Кao i svako dete, ponekad je znao da bude i nestašan, ali generalno je bio dobar, nije zaslužio tako da završi. Velika tragedija za ovako malo mesto! Znao sam da ga je grupa mladića koji su uhapšeni, napadala i tukla i ranije, ali niko nije mislio da će se sve završiti Martinovim ubistvom. Grupa uhapšenih mladića izuzetno je problematična već nekoliko godina, a ovog leta posebno jer su pretukli nekoliko momaka - kazao je ovaj stanovnik Novog Kneževca.

Policiji je 13. avgusta prijavljena tuča između uhapšenog M. D. i preminulog mladića. Martinu su tom prilikom konstatovane lakše telesne povrede i policija je po nalogu Tužilaštva podnela prekršajnu prijavu protiv M. D.

(Kurir.rs/Telegraf)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track