OVO JE SRBIN KOJI JE DIGAO NEMAČKU POLICIJU NA NOGE! Kriminalac koji je pretio da će UBITI SUDIJE I TUŽIOCE uhapšen u Temerinu! EVO ŠTA JE RADIO U SRBIJI
Foto: Polizei Bielefeld

novi detalji hapšenja

OVO JE SRBIN KOJI JE DIGAO NEMAČKU POLICIJU NA NOGE! Kriminalac koji je pretio da će UBITI SUDIJE I TUŽIOCE uhapšen u Temerinu! EVO ŠTA JE RADIO U SRBIJI

Crna Hronika -

Daniel Vojnović (31), poreklom iz Srbije, koji je pre pola godine pobegao iz nemačkog zatvora i ilegalno došao u Srbiju, počinio je niz krivičnih dela u domovini, zbog čega je nedavno uhapšen u okolini Temerina.

Kako saznajemo, sumnja se da je Vojnović posle bekstva iz zatvora, gde je služio kaznu od tri godine i osam meseci, zahvaljujući falsifikovanim dokumentima ušao u Srbiju i tu mesecima pravio probleme.

foto: Polizei Bielefeld

Lažna dokumenta

- Vojnovića je najpre policiji prijavila rođaka iz Siriga. Ona je u prijavi navela da je on upao u njenu kuću, da joj je pretio i bio jako nasilan, zbog čega je bila preplašena. Posle maltretiranja rođake, opasni begunac je ukrao automobil i njime otišao u Staru Pazovu. Policija ga je tamo zaustavila, a on im je pokazao lažna dokumenta i uspeo je da pobegne. Opet se vratio u Sirig, ali je tamo pronađen i uhapšen - kaže naš izvor i dodaje da je kod odbeglog Srbina prilikom hapšenja nađen nož, kao i manja količina marihuane.

- Tek posle hapšenja utvrđeno je da je reč o čoveku koji je pobegao iz nemačkog zatvora, ali Srbija nije imala međunarodnu poternicu za njim. Međutim, s obzirom na to da je u Srbiji počinio nekoliko krivičnih dela, njemu je određen jednomesečni pritvor i za ta dela će morati da odgovara ovde - objašnjava sagovornik.

Pucao u čuvara

Podsetimo, Vojnović je u martu pobegao iz nemačkog zatvora tokom posete roditeljima, u koju je otišao u pratnji stražara. U jednom trenutku iskoristio je njihovu nepažnju, zaključao se u sobu, pa iskočio kroz prozor. Seo je u automobil "opel zafira", koji pripada njegovim roditeljima, i odvezao se. Inače, bio je osuđen 2015. godine za nanošenje teških povreda i nošenje oružja, pošto je u nogu ranio čuvara jedne javne kuće u Nemačkoj.

Neuračunljiv SPISAK ZA ODSTREL

Pošto je Daniel Vojnović pobegao iz zatvora, nemačka policija je alarmirala javnost "da se opasni kriminalac nalazi na slobodi". Policija je savetovala građanima da budu veoma oprezni, pošto je Srbin, kako su naveli, neuračunljiv i pati od paranoje. Takođe, on je posedovao i spisak za odstrel, na kome su se navodno našla imena sudija i tužilaca koji su učestvovali u njegovom suđenju.

Vojnović, je takođe prema ranijem pisanju stranih medija, imao poremećeno shvatanje o ženama, zbog čega su kontakti s ženskim osobljem u zatvoru bili svedeni na minimum, a terapeut mu je bio muškarac.

- Bio je smešten u delu za socijalnu terapiju i imao je pravo na četiri izlaska godišnje. Ukoliko begunac bude nađen, a u međuvremenu ne počini nikakav pristup, biće vraćen u zatvor, jer samo bekstvo, prema zakonu, ne predstavlja krivično delo. Sudilo bi mu se samo ako bi u bekstvu počinio krivično delo - objasnio je tada upravnik nemačkog zatvora.

Kurir.rs/Jelena Rafailović/foto: privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track