Najnovije vesti

UŽAS U ŽARKOVU! BACILA NOVOROĐENČE U KONTEJNER: Majci preti manja kazna zbog pokušaja čedomorstva! Veštaci utvrdili da je bolovala od postporođajne depresije
Foto: Privatna Arhiva

ISTRAGA

UŽAS U ŽARKOVU! BACILA NOVOROĐENČE U KONTEJNER: Majci preti manja kazna zbog pokušaja čedomorstva! Veštaci utvrdili da je bolovala od postporođajne depresije

Crna Hronika

Mirjana G. više neće biti osumnjičena za teško ubistvo u pokušaju, već za mnogo blaže krivično delo

Sudski veštaci utvrdili su tokom dosadašnje istrage da je Beograđanka Mirjana G. iz Žarkova bolovala od postporođajne depresije u trenutku kada je svog tek rođenog sina bacila u kontejner sa sve posteljicom, zbog čega joj preti znatno manja kazna.

Kako Kurir saznaje, zbog ovakvog nalaza veštaka, Mirjana G. više neće biti osumnjičena za teško ubistvo u pokušaju, već za mnogo blaže krivično delo.

- Više tužilaštvo je nakon veštačenja ustupilo predmet na dalje postupanje Osnovnom tužilaštvu jer je utvrđeno da nema elemenata teškog ubistva u pokušaju. Ona je sada osumnjičena za delo pokušaja ubistva deteta pri porođaju, za koje je zaprećena maksimalna kazna od pet godina zatvora - kazao je za Kurir dobro obavešten izvor.

Podsetimo, Mirjana G. je uhapšena 26. avgusta, nakon što je penzioner Slobodan Cvetković pronašao živo novorođenče u kontejneru dok je šetao psa. Dosadašnjom istragom je utvrđeno da se Mirjana G. porodila sama u svom stanu, dok su njen otac i maloletni sin spavali u drugoj sobi. Mirjana je ovu, kao i prethodnu trudnoću krila od svih, a nakon pronalaska bebe javio se muškarac koji je posumnjao da može biti otac. Dete je zasad zbrinuto u hraniteljskoj porodici.

Kurir.rs/I. M. Foto: privatna arhiva

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...