STRAVIČNO

POGLEDAJTE VIDEO SA JEZIVIM STIHOVIMA PEDAGOGA UBICE! NAJAVIO ZLOČIN U PESMI KOJU JE NAPISAO I OTPEVAO: Na tvojoj sahrani dići ću se iz pepela! BOLESNO (KURIR TV)

Crna Hronika -

Bizarno... Stefan Golubović, koji je u ponedeljak usmrtio bivšu devojku Marinu Đuričić, a potom pokušao da se ubije, pre tragedije je u stihovima naveo „da je dotakao emotivno dno i da bez nje ne može da diše“

Stefan Golubović (31), pedagog iz Donjeg Milanovca, koji je u ponedeljak u beogradskom naselju Kotež ubio bivšu devojku Marinu Đuričić (30) pa pokušao da izvrši samoubistvo, najavio je svoj krvavi pir u pesmi koju je sam napisao i otpevao, saznaje Kurir.

Prema rečima našeg izvora, Golubović, koji nije mogao da se pomiri sa činjenicom da ga je Marina ostavila, neposredno pre zločina Marini je poslao video-spot i pesmu, koju je posvetio njoj, njemu i njihovoj, kako je naveo, „izgubljenoj ljubavi“. Spot traje tri minuta, a stihove prati i lagana muzika.˝

Patio zbog raskida

- On je to napisao dok je patio sam u Norveškoj. Spot je napravio od gomile njihovih zajedničkih fotografija, na kojima su bili srećni i zaljubljeni... Pesmu je poslao i Marini, ali ona mu nije ništa odgovorila na to. Verujem da ga je to dodatno poremetilo - kaže naš izvor i dodaje da je Stefan u svojim stihovima, između ostalog, napisao i „da je dotakao emotivno dno, kao i da su on i Marina bili savršen par“.

foto: Privatna Arhiva

Međutim, iako prvi deo pesme govori o momku koji pati, drugi deo je vrlo zabrinjavajuć. Naime, pred kraj pominje smrt, sanduk i sahranu, a naš sagovornik kaže da upravo ovi stihovi ukazuju na to da je Stefan verovatno planirao zločin, ali i da ga je najavio.

- Sa sahrane njene hoću da bežim, jer ljubav naša u sanduku leži. Gledam je tužno i suze brišem, grlo me steže pa jedva dišem, a kada to prođe, svi će otići, iz pepela ja se opet moram dići - napisao je, a zatim i otpevao ubica.

Takođe, on se u svojoj pesmi pita „da li je zaslužio da bude ostavljen“.

- Da li je ovo moguće, opet teško dišem, možda će mi biti lakše kada ovo napišem. Ponovo sam dotakao emotivno dno, o moj bože, zar sam zaslužio to? U životu našem najbolje sam hteo, ali ona više nije mene deo. Mi smo se, ljubavi, iz pepela digli, ali do oltara nikad nismo stigli. Meni je teško, a ona sa drugim - napisao je Golubović.

foto: Privatna Arhiva

Svi u šoku

Njegov rođeni brat Saša rekao je za Kurir da zna za ovu pesmu.

- Shvatio sam to kao potez ostavljenog dečka, koji tuguje. Ni na kraj pameti mi nije palo da je Stefan sposoban da počini zločin. Svi smo šokirani. Da smo znali da namerava ovako nešto da uradi, pokušali bismo da ga sprečimo, ali nije bilo nikakvih naznaka - kaže Saša.

foto: Kurir

Podsetimo, Stefan Golubović je neposredno pre zločina doputovao u Beograd iz Norveške, gde je od juna živeo i radio. U ponedeljak se ušunjao u stan bivše devojke Marine, ispalio joj dva metka u glavu, a potom sebi pucao u usta. Marina je od povreda preminula na mestu, a Stefanu se lekari bore za život u Urgentnom centru. Kako smo ranije već pisali, motiv za stravičan zločin je to što je Marina raskinula sa Stefanom.

POSLUŠAJTE JEZIVE STIHOVE!

Kompletan tekst OPŠIRNO pročitajte u današnjem štampanom izdanju KURIRA.

Ispovest rođenog brata ubice iz Koteža

SVE NAS JE UBIO, A ZA TO NE POSTOJI OPRAVDANJE!

Saša Golubović, mlađi brat ubice iz Koteža, u svojoj ispovesti za Kurir kaže da njegova porodica nije očekivala da je Stefan sposoban da počini zločin.

- Očajni smo. Ne postoje reči koje bi mogle ovo da opravdaju. Ne znam kako nije mislio na nas i na njene roditelje. Nije on ubio samo nju, ubio je i svoje najmilije. Sve nas je ubio - kaže Saša.

On dodaje da je znao da je Stefanu teško i loše zbog raskida s Marinom.

foto: Privatna Arhiva

- Nekoliko dana pre zločina sam mu telefonom pričao da ću doći kod njega u Norvešku, ali mi je rekao da ne dolazim jer je hladno. U subotu smo se čuli poslednji put, pitao sam ga gde je jer se nekoliko dana nije javljao. Objasnio je da se konačno naspavao. Slagao me je, jer je, prema mojoj proceni, tada već bio na aerodromu - priča šokirani brat i dodaje:

- U subotu je došao na aerodrom u Beogradu i tu je iznajmio kola. Spavao je u apartmanu nedaleko od Skadarlije i u nedelju se video s najboljim drugom. Nikom se više nije javio. Prema priči druga, Stefan je došao kako bi Marinu ubedio da krene s njim u Norvešku. Bio je srećan, jer je mislio da nema šanse da ga ona odbije. S drugom se rastao uz reči da će se čuti.

Golubovićev brat kaže da je Stefan u ponedeljak oko 9.30 krenuo ka Marininom stanu, jer je to vreme ostalo zabeleženo na navigaciji.

- Pretpostavljam da ju je neko vreme čekao i pratio i nakon toga otišao kod nje. Ne znam odakle mu pištolj. Mi nikada oružje u kući nismo imali - rekao je on.

Pokušavajući da i sam otkrije šta se desilo Stefanu, Saša objašnjava da je on 8. juna otišao u Norvešku i da se Marina narednih mesec dana svakodnevno čula s njim, ali da je odjednom prekinula kontakt.

- Nije mogao da se pomiri s tim. Nije jeo, oslabio je dosta, desetak kilograma. Deset dana pre ovoga poslao mi je sliku. Rekao sam mu da potraži pomoć kad već ne može sam da izađe iz krize, nudio sam mu preko video-linka razgovor s psihijatrom. I on je bio svestan toga, ali ništa nije uradio po tom pitanju. On je Marinu obožavao, pričao je kako se svako jutro budi s njom kao najsrećniji čovek na svetu - objašnjava Saša.

Život mu visio o koncu

UBICA JEDVA PREŽIVEO NESREĆU U BUDVI

Stefan Golubović je pre sedam godina, tokom Medicinijade u Budvi, doživeo tešku povredu glave. Tada su se lekari jedva izborili da mu spasu život.

- Stefan je te 2012, kao student defektologije, bio u Budvi s kolegama s fakulteta. Nesreća se desila kada je skočio u plićak, najverovatnije za loptom. Udario je glavom o morsko dno i zbog toga je dugo bio nepokretan. To su bile izuzetno komplikovane povrede i bilo je pitanje da li će uspeti ponovo da stane na noge - kaže naš izvor i dodaje da su lekari iz Beograda uspeli da ga ponovo podignu na noge.

Uznemiravao i bivšu

MARINA GA IZVUKLA IZ KRIZE

Stefanov mlađi brat kaže da je on pre Marine imao vezu od sedam godina, ali je saznao da je ta devojka uporedo s njim bila i sa jednim oženjenim čovekom.

- Tada ga je to pogodilo mnogo, ali nije bio nasilan. Isto je bio potišten. Ta bivša ga je prijavila za uznemiravanje, jer ju je konstantno zvao telefonom, pokušavao da se pomire. Iz te krize ga je izvukla Marina i vezao se za nju. Hiljadu puta sam mu pričao da potraži pomoć i on je bio svestan, ali tamo je bio sam - rekao je Saša.

(Kurir.rs / Foto: Privatna Arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track