ČEDOMORKA IZ ŽARKOVA NA SLOBODI: Mirjani (33) ukinut pritvor, preti joj pet godina robije
Foto: Privatna Arhiva

BACILA DETE

ČEDOMORKA IZ ŽARKOVA NA SLOBODI: Mirjani (33) ukinut pritvor, preti joj pet godina robije

Crna Hronika -

Žena je dete rodila u stanu bez lekarske pomoći, a potom ga stavila u plastičnu kesu i ubacila u kontejner u blizini stana u naselju Žarkovo

Drugo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Mirjane G. (33), koja je krajem avgusta, nakon što se porodila, svog sina ostavila u plastičnoj kesi u kontejneru ispred zgrade u kojoj je živela u beogradskom naselju Žarkovu, a optuženoj je ukinut pritvor i puštena je da se brani sa slobode.

Optužnim predlogom od 13. septembra Mirjana G. tereti se za krivično delo pokušaja ubistva deteta pri porođaju, za koje je zaprećena kazna do pet godina zatvora, iako je žena prvobitno bila osumnjičena za teško ubistvo deteta u pokušaju, za koje joj je pretila kazna zatvora od 10 do 40 godina. Sudski veštaci utvrdili su da je optužena bolovala od postporođajne depresije, a njoj je u međuvremenu ukinut pritvor koji joj je bio određen nakon hapšenja, pa se sada brani sa slobode.

U narednom periodu sud bi trebalo da zakaže početak suđenja.

Da podsetimo, Mirjana je na saslušanju u tužilaštvu priznala da je bebu ostavila i iznela svoje razloge za takav postupak. Kako se sumnja, žena je dete rodila u stanu bez lekarske pomoći, a potom ga stavila u plastičnu kesu i ubacila u kontejner u blizini stana u naselju Žarkovo.

Bebu je u plastičnoj kesi u kontejneru pronašao penzioner Slobodan Cvetković, dok je, prema pisanju medija, šetao svog psa. Beba je potom smeštena u Dečju kliniku u Tiršovoj, a zatim u hraniteljsku porodicu. Inače, Mirjana već ima jednog sina od sedam godina i nije socijalno ugrožena. Živi u zajednici sa svojim ocem i oboje su zaposleni.

(Kurir.rs / J. P. / Foto: Privatna Arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track