Najnovije vesti

NOVI ŠOK-DETALJI MISTERIOZNE SMRTI NA TARI: Ne tražite me, našla sam mir! Roditelji nestale Kineskinje nadali se da se ZAMONAŠILA u Srbiji, a onda je otkriveno da je u Bašti kupila KONOPAC! Ostavila i oproštajnu poruku
Foto: Shutterstock, MUP Srbije

srbiju ne prestaje da intrigira SMRT

NOVI ŠOK-DETALJI MISTERIOZNE SMRTI NA TARI: Ne tražite me, našla sam mir! Roditelji nestale Kineskinje nadali se da se ZAMONAŠILA u Srbiji, a onda je otkriveno da je u Bašti kupila KONOPAC! Ostavila i oproštajnu poruku

Crna Hronika

BEOGRAD/BAJINA BAŠTA - Iako je identitet žene koja je u utorak uveče pronađena obešena na Tari još zvanično ostao i nepoznat, kao i način na koji je preminula, izvesno je da se radi o kineskoj državljanki Džu Sjinjue (Zhu Xinyue) (22) koja je izvršila samoubistvo, a kako se saznaje, pre toga ostavila je oproštajnu poruku.

Očekuje se da potvrdu da odbukcija koja je po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Užicu trebalo da bude urađena juče popodne, kao i roditelji ove devojke koji su pozvani na identifikaciju tela.

foto: MUP Srbije

Na nepristupačnim terenima na Tari, na delu zvanom Krtica ispod puta Mitrovac - Perućac, u utorak kasno uveče okončana je tromesečna potraga za mladom Kineskinjom kojoj se svaki trag izgubio 29. juna na ovoj planini.

Tog dana ona je poslednji put kontaktirala sa svojim roditeljima. Oni su njen nestanak prijavili više od 20 danas kasnije, posle čega su rendžeri Nacionalnog parka „Tara“ krenuli u sveobuhvatnu potragu.

Smatralo se da je ona upravo negde na toj lokaciji jer su dve bazne stanice na Tari očitavale da je Kineskinja bila na toj lokaciji 29. juna. Njen mobilni telefon nije lociran ni na jednoj drugoj lokaciji.

Međutim, telo nesrećne devojke nije pronađeno sve do utorka kada su tragačima stigle informacije iz Kine, odakle je, putem satelitskog praćenja, njeno telo locirano.

Podaci dobijeni od Kineza bili su toliko precizni da su rendžere odveli bukvalno pravo pod drvo sa kog je visilo njeno telo. Stoga je spasiocima trebalo samo 20-ak minuta da se spuste 20 metara niz liticu pored puta i u šumi pronađu i iz njen iznesu telo beživotno telo Kineskinje.

Da je reč o samoubistvu najpre je ukazao spoljni pregled tela na kome nisu uočene povrede.

- Svaku sumnju tome odagnalo je oproštajno pismo na engleskom jeziku koje je pronađeno u njenoj odeći. Sadržinu pisma ne znamo i ona je po zahtevu istrage poslata na prevođenje. Kineskinja je obesila užetom koje je, ispostavilo se, ona kupila u jednoj prodavnici u Bajinoj Bašti - priča izvor lista upoznat sa tromesečnom potragom i načinom na koji je pronađena.

Tokom potrage za njom utvrđeno je da je ona u Bajinu Baštu došla 28. juna kao turista, i to sama, i da je narednu noć prespavala u ovom mestu kod privatnih izdavaoca smeštaja. Na Tari su letos 25 dana boravili njeni roditelji koji su pomagali potragu, ali koji nisu bili mnogo pričljivi.

- Poslednji put kada se čula sa roditeljima im je poručila da je našla svoj mir i da je ne traže, pritom ne precizivarši gde je našla taj mir. Nisu nam to rekli njeni otac i majka, koji su prilično bili rezervisani prema ljudima koji su učestvovali u potrazi, nego drugi Kinezi koji su istim poslom bili na Tari. Njeni roditelji, s obzirom na poslednju informaciju od svoje ćerke – da je našla mir – nisu gubili nadu da je živa i tražili su je ovim delom Srbije, između ostalog i obilazili ženske manastire nadajući se da se možda zamonašila - kaže naš sagovornik.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...