Najnovije vesti

UBICA OSTAVIO TRAGOVE! Ceo dan je pratio Branka (33), presudio mu pred bratom koji je jurio za napadačem! Detalji istrage ubistva Crnogorca koga je tražio Interpol!
Foto: Youtube Printscreen, Vijesti.me

sužen krug osumnjičenih

UBICA OSTAVIO TRAGOVE! Ceo dan je pratio Branka (33), presudio mu pred bratom koji je jurio za napadačem! Detalji istrage ubistva Crnogorca koga je tražio Interpol!

Crna Hronika

Za dva dana istražitelji su uspeli da utvrde pod kojim okolnostima je ubijen Branko Vučković (33) i tako suze krug osumnjičenih, a narednih dana, kako veruju, doći će i do identiteta osumnjičenog.

Kako Pobjeda saznaje, prikupljeno je mnoštvo dokaza koji nesumnjivo ukazuju da je ubica pratio žrtvu, a to potvrđuju i prukupljeni dokazi.

Utvrđeno je da je ubica pratio Vučkovića čitavog dana, bio mu je za petama na više lokacija, ali je čekao pogodan momenat da puca u njega. Poznavao je Vučkovićeve navike i čekao da motorom dođe ispred lokala „Gejming pab“, gdje je Vučković često sedeo. Te noći u lokalu je bio i Vučkovićev brat, koji je pokušao da sustigne ubicu. 

Ubica je sačekao da Vučković parkira motor, siđe s njega, prišao mu i sa manje razdaljine pucao mu u leđa, a ne u noge, kako je to prvobitno objavljeno. Ono što je značajno za istragu je da su odmah nakon ubistva istražitelji utvrdili da se radi o bezbednosno interesantnoj osobi i krenuli da traže motiv.

Pretreseno je više stanova, između ostalog i žrtvin, gde je pronađena određena količina droge. To je dodatno podgrejalo sumnje istražitelja, koji su imali operativna saznanja o sumnjivim poslovima Vučkovića, da „češljaju“ suparničke krugove koji se bave uličnom prodajom droge. Istražitelji veruju i da je ubica imao pomagače koji su mu obezbedili sigurno bekstvo.

Ipak, bez obzira na organizovanost, ubica je ostavio tragove, a time i mogućnost da bude uhvaćen. Pobjeda saznaje da je saslušano dvadesetak osoba, među kojima su očevici i bliža rodbina Vučkovića. Na osnovu prikupljenih informacija, tragova, telefonskog veštačenja, video nadzora istražitelji su došli do korisnih informacija za rasvetljavanje ovog zločina, a kako se nadaju i određenih tragova koji sužavaju krug osumnjičenih.

Operativnim radom inspektori su došli do informacije da se Vučković bavio uličnom prodajom marihuane i heorina, a to su potvrdili i materijalnim dokazima. Vučković je ranjen u 23.15 sati u Ulici Oktobarske revolucije, u blizini robne kuće Paradizo i preminuo je tokom noći u bolnici.

Vučković je od ranije poznat istražiteljima, za njim je bila svojevremeno raspisana i međunarodna Interpolova poternica, zbog počinjenih krivičnih dela teška krađa i otmica. Uhapšen je prije sedam godina u Lazinama kod Danilovgrada, kada mu je u trag ušla danilovgradska policija tokom rutinske kontrole. Za Vučkovićem je NCB Interpol Podgorica raspisao međunarodnu poternicu, po pravosnažnim presudama za počinjena krivična dela teška krađa i otmica.

Kurir.rs/CDM, Pobjeda

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...