NAMEŠTALI TENDERE: Uhapšeno dvoje zaposlenih u Opštoj bolnici u Pirotu
Foto: Sonja Spasić

ODREĐENO ZADRŽAVANJE DO 48 SATI

NAMEŠTALI TENDERE: Uhapšeno dvoje zaposlenih u Opštoj bolnici u Pirotu

Crna Hronika -

Niška policija uhapsila je dvojicu osumnjičenih za nameštanje javne nabavke medicinskog, potrošnog i sanitetskog materijala u Opštoj bolnici Pirot u korist niškog preduzeća "Grosis", saopštio je danas MUP.

Uhapšeni su G. P. (51) odgovorno lice Opšte bolnice u Pirotu, zbog sumnje da je izvršio krivično delo trgovina uticajem i G. S. (58) odgovorno lice niškog preduzeća "Grosis", osumnjičenog za krivično delo zloupotreba u vezi sa javnim nabavkama.

Policija je podnela i krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv 45-godišnje žene zaposlene u Opštoj bolnici u Pirotu, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Sumnja se da je G. P. koristeći svoj službeni položaj tražio od ove žene da u specifikaciji materijala i konkursnoj dokumentaciji u postupku javne nabavke medicinskog, potrošnog i sanitetskog materijala u Opštoj bolnici Pirot, unese karakteristike i standarde koji su unapred dogovoreni sa G. S.

To je tražio sa ciljem da se time eliminišu ostali potencijalni ponuđači i posao u vrednosti od 1.628.750 dinara bez PDV-a dodeli tom preduzeću.

Osumnjičenima G. P. i G. S. određeno je zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu u Nišu.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track