ZA DEVET KILOGRAMA HEROINA DOBILI 11 GODINA ZATVORA: U automobilu krili drogu vrednu milion EVRA
Foto: Profimedia

viši sud u prokuplju

ZA DEVET KILOGRAMA HEROINA DOBILI 11 GODINA ZATVORA: U automobilu krili drogu vrednu milion EVRA

Crna Hronika -

PROKUPLJE - Miroslav Z. (26) iz Čačka prvostepeno je osuđen na pet godina zatvora, a Admir V. (30) iz Novog Pazara prvostepeno je osuđen na šest godina zatvora, jer je u automobilu u kojem su bili pronađeno devet kilograma heroina, a presudu je doneo sudija Višeg suda u Prokuplju Nebojša Milošević.

Sa drogom su uhvaćeni septembra prošle godine u centru Prokuplja, od strane pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Uprave kriminalističke policije (UKP) . Procenjeno je da je vrednost heroina koja se nalazila folcvagen „tiguan“ million evra.

Kako je ranije saopštila policija, prilikom pretresa vozila čačanskih registarskih oznaka, u kome su se nalazili osumnjičeni, policija je u saradnji sa službenicima Uprave carina heroin pronašla u posebno izrađenom bunkeru. U Prokuplju su ih zaustavili, a kretali su se iz Niša ka Prokuplju. Kako nije postojala oprema da se droga usnimi, vozilo je poslato u Preševo na skener, gde je tek locirano mesto bunkera u automobilu.

- Droga je bila odlično sakrivena i tek skener u Preševu je locirao mesto.Po našoj pretpostavki, droga je ušla iz Bugraske i dalje je trebalo da se odveze, ali su lica praćena i zaustavljena kod Prokuplja- kazao nam je tada izvor blizak istrazi.

Do ovog izricanja presude, oba lica su bila u pritvoru, a na presudu imaju pravo žalbe, mada je Admir V. odlučio da odmah ode na odsluženje zatvorske kazne.

(Kurir.rs/B.R.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track