INSPEKTORKA PRAVOSNAŽNO OSUĐENA ZBOG MITA: Primila 20.000 evra da ne bi podnela prijavu za utaju poreza, dobila godinu dana kućnog poritvora
Ilustracija, Foto: Marina Lopičić

završen maratonski proces

INSPEKTORKA PRAVOSNAŽNO OSUĐENA ZBOG MITA: Primila 20.000 evra da ne bi podnela prijavu za utaju poreza, dobila godinu dana kućnog poritvora

Crna Hronika -

BEOGRAD - Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na godinu dana kućnog zatvora Ratku Vranić, jer je kao inspektor poreske policije 2008. godine primila mito 20.000 evra, da ne bi podnela krivičnu prijavu za utaju poreza.

Ovom trećestepenom odlukom, koja je danas objavljena na sajtu Apelacionog suda, potvrđena je drugostepena presuda, kojom je preinačena prvostepena presuda Višeg suda u Beogradu, a kojom je Vranić bila oslobođena od optužbi.

Vranić je osuđena, jer je sredinom maja 2008. godine pa do 4. juna iste godine kao inspektor Sektora poreske policije za grad Beograd zahtevala 55.000 evra od oca vlasnika jednog preduzeća, kako ne bi podnela krivičnu prijavu protiv njegovog sina zbog utaje poreza.

foto: Nebojša Mandić, Ilustracija

Vršeći kontrolu poslovanja, ona je utvrdila da je sa računa preduzeća, čiji je vlasnik sin oštećenog, podizana velika količina gotovog novca - 27 miliona dinara, te da se radi o spornim isplatama, koje nije pratila odgovarajuća pisana dokumentacija.

Da ne bi izvršila službenu radnju koju je morala da izvrši, ona je od oštećenog zahtevala da joj preda 55.000 evra, da ne bi podnela krivičnu prijavu protiv njegovog sina zbog utaje poreza i da ne bi prosledila nalog za vršenje terenske kontrole za obračun i naplatu poreza.

Ona je prema presudi 4. juna 2008. godine, u svom stanu, od oštećenog primila novac i to 20.000 evra, navodi se u presudi.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track