PRVE FOTOGRAFIJE PO IZLASKU IZ CZ ŽENE KOJA JE UBILA INVESTITORA: Ovako sada izgleda baka Coka, doterana i našminkana ide u šetnju!
Foto: Nemanja Nikolić

EKSKLUZIVNO

PRVE FOTOGRAFIJE PO IZLASKU IZ CZ ŽENE KOJA JE UBILA INVESTITORA: Ovako sada izgleda baka Coka, doterana i našminkana ide u šetnju!

Crna Hronika -

Stojanka Stojanović (71), poznatija kao baka Coka, protiv koje je Više tužilaštvo u Beogradu podiglo optužnicu za ubistvo investitora Zorana Trifunovića (58) prošle godine na Zvezdari, posle dobijanja nanogice živi u svom domu sa sinom Markom.

foto: Vladimir Šporčić

Baka Coka je iz pritvora Centralnog zatvora 31. avgusta puštena u kućni pritvor uz elektronski nadzor, a ekipa Kurira juče je zatekla Coku u dvorištu njene kuće. Kao i prilikom hapšenja, juče je bila doterana - obučena u braon kožnu jaknu sa krznom, farmerke i sa velikim naočarima za sunce i kačketom.

foto: Nemanja Nikolić

Iako Marko Stojanović tvrdi da mu je majka u veoma lošem zdravstvenom stanju, sudeći po fotografijama, ona ne deluje oronulo. Našminkana i sređena, izgleda gotovo identično kao i na dan hapšenja.

Neće da govori

Coka juče nije želela da daje izjave, a kada je ugledala našu ekipu, ušla je u kuću. Njen sin opisao je za Kurir kako ona podnosi kućni pritvor, u kojem se nalazi nešto više od mesec dana.

foto: Zorana Jevtić

- Ima pravo da svakog dana jednom dnevno, u trajanju od sat vremena, prošeta. Ta šetnja joj dosta znači za zdravlje. Dobro je da malo izađe iz kuće, ali, naravno, poštuje zakon i ne udaljava se - tvrdi Marko.

On dodaje da njegova majka, otkako je izašla iz Centralnog zatvora, noću ima košmare.

- Ne priča mi detalje, a ja ne insistiram na tome da je ne bih dodatno uznemirio. Ima užasne posledice od pritvora. Skoro mi je rekla da otvorim vrata, jer ne može da podnese kada je zatvorena. Za nju bi vraćanje u zatvor bilo ravno ubistvu - kaže Stojanović i dodaje da je njeno zdravstveno stanje loše.

- Tih sat vremena, koliko može da bude van kuće, nije dovoljno da ode kod lekara. Pisao sam zahtev pre dve nedelje sudu da joj se dozvoli da ode kod neurologa, zbog potresa mozga koje je više puta imala u pritvoru, i kardiologa, jer odavno ima srčanih problema. Njen pritisak često bude previsok - priča zabrinuti sin i dodaje da je boravak u ćeliji doprineo tome da se njeno zdravstveno stanje pogorša.

Preživela brutalnosti

On je ispričao i da je baka Coka, tokom jednogodišnjeg boravka u pritvoru, pretrpela više povreda, ali i operaciju.

- Preživela je sve i svašta. Ona je bila najstarija među ženama u pritvoru. Sa njom su bile žene različitog profila. Nije mogla da se nosi s tim. Ceo pritvor je teško podnela, a o tome svedoči i činjenica da je pokušala sebi da prereže vene. Samo jedna od brutalnosti koju je preživela jeste udarac pesnicom od jedne zatvorenice. Od tog udarca zadobila je potres mozga. Često je padala tamo zbog lošeg pritiska. Jednom je slomila ruku, a drugi put kuk. Kuk joj je operisan na VMA - objašnjava Marko.

Optužnica vraćana na dopunu ODBRANA SMATRA DA JE COKA NEURAČUNLJIVA

Prva optužnica protiv Stojanke Stojanović podignuta je 27. novembra 2018, ali je vraćena na dopunu. Druga je podignuta 8. marta ove godine, ali Apelacioni sud i nju vratio na dopunu, pošto je usvojio žalbe branilaca. Optužnica je tada vraćena zbog toga što nije bilo jasno utvrđeno da li je ona sposobna za suđenje, odnosno da li je uračunljiva.

- Odbrana je pokušavala tokom istrage da dokaže da je starica bila neuračunljiva kada je na ulici ubila investitora. Međutim, zasad je situacija takva da će se njoj najverovatnije suditi i da će tek tokom postupka biti utvrđeno da li je mogla da shvati težinu onoga što je uradila nasred ulice, u ranim jutarnjim satima - objašnjava sagovornik.

Kao profesionalni ubica IZ CEGERA IZVADILA PIŠTOLJ I HLADNOKRVNO PUCALA

foto: Printskrin

Stojanka Stojanović je 2. septembra 2018. u Vučićevom prolazu hicima iz pištolja, nasred ulice, hladnokrvno ubila građevinskog investitora Zorana Trifunovića. Brutalno ubistvo snimile su kamere. Na snimku se vidi kako maskirana Stojanka, sa kačketom i obučena u široku, mušku odeću, prilazi žrtvi i iz cegera vadi pištolj. Prvo mu je pucala u grudi, a kada je pao, ispalila je još jedan metak u telo. Potom ga je overila u glavu i otišla kući. Tamo se presvukla, našminkala i legla da spava. Kada su policajci zakucali na njena vrata, bez pardona je rekla da ništa nije videla, ni čula. Pošto se snimak pojavio u javnosti, mnogi su komentarisali da je baka počinila ubistvo nalik onim profesionalnim.

Motiv zločina INVESTITOR JOJ GODINAMA PRETIO

foto: Printskrin

Kako je posle zločina ispričao sin optužene baka Coke, ubijeni investitor je godinama maltretirao njegovu majku, pritiskajući je da mu proda plac i svoju kuću jer je na tom mestu hteo da gradi. On je tvrdio da je njegova majka više puta prijavljivala investitora policiji zbog pretnji i ugrožavanja sigurnosti, ali da niko nije blagovremeno reagovao. Protiv ubijenog Trifunovića je, inače, nekoliko puta vođen krivični postupak zbog nelegalne gradnje, ali nikada nije bio osuđivan.

Podrška građana DOBILA GRAFITI ULICU

foto: Nemanja Nikolić
foto: Nemanja Nikolić

Mnogi građani su nakon surovog ubistva investitora stali na stranu sada optužene Coke. Tako je na Zvezdari osvanuo grafit podrške za nju, a u ulici u kojoj Coka živi stoji nalepnica sa natpisom „Ulica narodnog heroja Stojanke Coke Stojanović“. Njen sin kaže da joj je drago „što se u svemu ovome nalaze ljudi koji je podržavaju“.

(Kurir.rs/J. Rafailović - D. Stamenković Foto: Nemanja Nikolić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track