Najnovije vesti

EVO KO JE DRAGAN AMIDŽIĆ AMIDŽA: Bio je poznat po bahatosti, vozio avion nad Novim Sadom u niskom letu i plašio sugrađane, divljao po gradu skupocenim kolima, pretio gradonačelniku

ubijen u sačekuši

EVO KO JE DRAGAN AMIDŽIĆ AMIDŽA: Bio je poznat po bahatosti, vozio avion nad Novim Sadom u niskom letu i plašio sugrađane, divljao po gradu skupocenim kolima, pretio gradonačelniku

Crna Hronika

Kontroverzni novosadski biznismen Dragan Amidžić Amidža (55) ubijen je večeras oko 20.45, na parkingu kod menjačnice, u blizini fakulteta Edukons u Sremskoj Kamenici.

Amidžić je poznat kao vlasnik jednog hotela i više lokala u Novom Sadu i okolini, kao zaljubljenik u pilotiranje, a imao je u vlasništvu avion marke „ galeb“. Pre šest godina bio je i jedan od organizatora velikog aero – mitinga u Novom Sadu, iznad Dunava, kod Petrovaradinske tvrđave.

foto: Kurir/S.S.

Međutim, kako je Kurir ranije pisao, Novosađani su za Amidžića govorili da je umislio da je bog i batina i da može da radi šta god poželi, a pamtiće ga pre svega po veoma bahatom i bezobraznom ponašanju.

- Svi ga u ovom gradu znaju po bezobraznom i bahatom ponašanju! Pre svega je poznat po vožnji privatnog mlaznog aviona „galeb“. Ima običaj da leti na maloj visini i tako ugrožava ljude i kod njih izaziva strah i uznemirenje. U aprilu pretprošle godine nadletao je centar grada tokom trajanja političkog mitinga, a na plaži Štrand je na svega nekoliko desetina metara izvodio akrobacije. Poznat je i po tome što „bentli“ i „porše“ vozi neverovatnom brzinom gradskim ulicama -  pričao je za Kurir izvor iz novosadske policije.

foto: Printskrin

Amidžić je svojevremeno izvređao tadašnjeg gradonačelnika Novog Sada Igora Pavličića.

- Jednom prilikom je u prepunom restoranu prišao stolu za kojim je sedeo Pavličić. Samo u prvoj rečenici je persirao gradonačelniku, a onda je prešao na „ti“. Bio je to vrlo neprijatan razgovor, čija je tema bila navodni Pavličićev zahtev da kod vlasti u Beogradu izdejstvuje da Direktorat za kontrolu civilnog vazduhoplovstva zabrani da Amidžić leti iznad Novog Sada - rekao je izvor Kurira.

Osim aviona i skupocenih automobila, Amidžić je posedovao i gliser i brze motore. Imao je i dva mlazna aviona, ako ne i više, koji su, kao i guseničar, nekad pripadali vojsci. Neke je ofarbao u boje srpske trobojke, a stacionirani su na sportskom aerodromu na Čeneju.

Amidžić je pre nekoliko godina napao i novinara tadašnjeg TV Apolo. Dok je novinar snimao prilog, Amidžić ga je brutalno i siledžijski napao i počeo da mu preti smrću! Sve vreme se pozivao na političku podršku koju ima, saopštio je tada TV Apolo, što je Amidžić kasnije demantovao.

Amidžić je takođe zapamćen kada je 2014. godine na Mišeluku vozio tegljač-guseničar, a u vozilu su bila još trojica muškaraca.

- Naočigled okupljenih ljudi, uglavnom motociklista, iznenada se pojavilo vojno oklopno vozilo koje je došlo iz pravca Petrovaradina. Tegljač je napravio nekoliko krugova, prešao preko bankine, a onda udario u drveće i nestao - ispričao je tada jedan od motociklista.

(Kurir.rs/S.S.)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...