DETALJI MAFIJAŠKE LIKVIDACIJE U NOVOM SADU: Amidža popio kafu i krenuo ka BLINDIRANOM DŽIPU, a onda je ubica izleteo iz mraka i ispalio rafal! (VIDEO)
Foto: printscreen

sačekuša ispred kuće

DETALJI MAFIJAŠKE LIKVIDACIJE U NOVOM SADU: Amidža popio kafu i krenuo ka BLINDIRANOM DŽIPU, a onda je ubica izleteo iz mraka i ispalio rafal! (VIDEO)

Crna Hronika -

Poznatog novosadskog biznismena Dragana Amidžića Amidžu (55) izrešetali su u na parkingu samo nekoliko stotina metara od kuće, u blizini njegovog blindiranog BMW. Istragom je utvrđeno da je ubistvo dobro isplanirano jer je ubica samo izašao iz mraka i pucao i sve je bilo gotovo za tren.

Amidžić je izlazio iz restorana s prijateljem ih je presreo maskirani ubica i ispalio u Amidžu više hitaca posle čega je pobegao. Motiv likvidacije se još utvrđuje, ali je činjenica da je Amidžić strahovao za svoj život jer je vozio blindirani džip. Konobar restorana koji je usluživao Amidžića kobne večeri, rekao je da je ubijeni biznismen bio njihov stalni gost.

- Dolazio je ponekad i po dva puta dnevno u naš restoran, sam ili sa društvom. Nikad nije bilo nikakvih problema s njim - navodi naš sagovornik.

U nedelju uveče Amidžić je, prema rečima konobara, sa prijateljem pio kafu, a oko 20.45 obojica su izašla iz lokala.

- Amidža je krenuo prema svom blindiranom BMW i odmakao se samo pet metara od lokala kad se iznenada pojavio ubica, obučen u crno, i zapucao na njega. Bez reči je počeo da rešeta. Amidžić je pao, a njegov prijatelj se bacio u stranu, iza jedne kante za otpatke pored ulaza u lokal. Ubica je zatim utrčao u jedan auto, u kom ga je čekao vozač, i pobegli su. Amidžićev prijatelj je u panici uleteo natrag u restoran i počeo da viče: "Zovite pomoć! Zovite Hitnu! Ubiše Amidžu! Brzo zovite!" - ispričao je konobar.

foto: KURIR/S.S.

Izvor blizak istrazi kaže da je likvidaciju izveo profesionalac, koji nije ostavio tragove na mestu zločina. Inspektori će preuzeti snimke sa nadzornih kamera sa okolnih objekata. O motivima za sada može samo da se nagađa. Pošto Amidžić nije imao dosije u policiji i nije povezivan sa nekim sumnjivim poslovima, verovatno se radi o nekim neraščišćenim novčanim potraživanjima ili o nekoj ličnoj osveti. Istraga će sve to utvrditi.

Amidža je, inače, rodom iz Bukovca kod Novog Sada, a iza njega su ostali majka, otac i brat. Oni su i dalje u Bukovcu, dok je Amidžić poslednjih godina živeo u svojoj vili u novosadskom naselju Ribnjak. Komšije iz Bukovca kažu da su Amidžići dobra porodica i da je Dragan redovno obilazio roditelje i brata.

Ispred Amidžine vile u Ribnjaku juče smo zatekli nekoliko vojnih kamiona, koje je on ranije kupio kao rashodovana vozila od vojske, a potom ih sredio. Na prikolici iza jednog kamiona nalazi se veliki gliser, a na Dunavu, u neposrednoj blizini, nalazio se hidroavion. Amidžić je imao i brojne skupocene automobile, poput "ferarija", "bentlija", "poršea", BMW...

Bio je u žiži javnosti 2014. godine, kada je od vojske kupio transporter guseničar, a zatim ga neregistrovanog i bez dozvole vozio po Mišeluku, pri čemu je oštetio puteve i zaštitnu ogradu. Tada je protiv njega podneta prekršajna prijava zbog bahate vožnje i uništavanja javne imovine. Amidža je poznat u Novom Sadu kao vlasnik hotela "Sajam" i još nekoliko ugostiteljskih objekata, a devedesetih godina se obogatio na trgovini naftom. Novosađani dobro znaju Amidžu po njegovom skupocenom voznom parku, ali i po akrobatskom letenju. Imao je u svom vlasništvu mlazni avion "galeb G2" i hidroavion

Inače, ovo je četvrta klasična sačekuša za nekoliko meseci u Novom Sadu i, kao što ni sada nema nekih posebnih informacija o ubici, ni za prethodne tri sačekuše mesecima kasnije nisu poznati počinioci. Pred sam doček ove godine, 26.decembra u Futogu ubijen Đorđe Zafirović zvani Zafir (37). Ovaj bivši zet Dragoslava Kosmajca, koji je dovođen u vezu sa organizacijom ubistva Radeta Rakonjca, nekadašnjeg telohranitelja Željka Ražnatovića Arkana i prijatelja Luke Bojovića, nađen je mrtav oko 17 časova u Ulici cara Lazara kod broja 7 u "golfu šestici".

Druga sačekuša koja nije rešena je pokušaj ubistva Dalibora Bogdanovića Boće (42) 10. maja oko 23 časa u Ulici Ilije Birčanina 9 na Novoj Detelinari. U eksploziji bombe ispod automobila BMW Bogdanović je teško ranjen Policija u Novom Sadu nije do sada rešila ni treći slučaj sačekuše koji se dogodio pre nepunih mesec dana na Novom naselju. U ulici Braće Dronjak kod broja 7 oko 22.30 časova na parkingu je hicima iz pištolja ubijen crnogorski državljanin Željko Bulatović (55).

Kurir.rs/S. Stojanović

Foto printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track