STEFANOVIĆ: Od početka godine zaplenjeno rekordnih 5,4 tone droge
Foto: TANJUG/ Sava Radovanović

konferencije o nacionalnoj bezbednosti Srbije

STEFANOVIĆ: Od početka godine zaplenjeno rekordnih 5,4 tone droge

Crna Hronika -

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da je srpska policija garant bezbednosti i dodao da je od početka godina policija u Srbiji zaplenila 5,4 tone narkotika, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova.

"Kada sam postao ministar unutrašnjih poslova 2014. godine zahtevao sam od policije da borba protiv narko-trafikinga bude apsolutni prioritet. U godinama pre toga prosečne zaplene kretale su se od tone i po do dve tone. U prošloj godini, koja je po količini zaplene bila najbolja u poslednjih 30 godina, zaplenili smo četiri tone narkotika", istakao je Stefanović.

On je na otvaranju konferencije o nacionalnoj bezbednosti Srbije istakao da je policija taj rekord popravila i dodao da zaplena od 5,4 tone od početka ove godine pokazuje koliko je, kako je naveo, pojačan rad u borbi protiv droga.

"Odlučni smo da ne dozvolimo da bilo koje dete u Srbiji bude meta ili žrtva narko-trafikinga", naglasio je Stefanović.

Govoreći o medjunarodnoj saradnji na polju borbe protiv narkotika, Stefanović je naglasio da je u medjunarodnim akcijama, u kojima je srpska policija saradjivala sa policijama Evrope i sveta, ove godine zaplenjeno i 1,8 tona kokaina, 140 kilograma marihuane, 1,4 kilograma heroina i otkriven veliki broja ilegalnih laboratorija.

"Ti rezultati ostvareni su zahvaljujući dobrom operativnom radu, zajedničkoj saradnji i razmeni informacija. Jedna od ključnih stvari za uspeh borbe protiv narkotika na medjunarodnom nivou je brza i pravovremena razmena informacija i poverenje koje policije i bezbednosne službe sveta imaju u policiju Srbije", naveo je Stefanović.

Prema njegovim rečima, srpska policija u poslednjih pet godina jedan je od deset najpoželjnijih partnera po oceni Interpola.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track