Najnovije vesti

BILA JE JOŠ ŽIVA, A NIJE JOJ NI PRIŠAO! GUŠIM SE, BILA JE MOJ PONOS! Reči oca male Isidore u sudnici nikog nisu ostavile ravnodušnim, a okrivljeni slušao POGNUTE GLAVE!
Foto: M.S.

tuga

BILA JE JOŠ ŽIVA, A NIJE JOJ NI PRIŠAO! GUŠIM SE, BILA JE MOJ PONOS! Reči oca male Isidore u sudnici nikog nisu ostavile ravnodušnim, a okrivljeni slušao POGNUTE GLAVE!

Crna Hronika

Ivan Vučković, otac dvanaestogodišnje Isidore koja je 24. septembra prošle godine u niškom naselju Komren smrtno stradala pod točkovima teretnog automobila, optužio je na suđenju vozača Bobana Stojanovića da nije ni pokušao da joj pomogne.

Njegovo potresno svedočenje na glavnom pretresu protiv Leskovčanina kome se sudi za teško delo protiv opšte sigurnosti, nateralo je suze na oči svima u sudnici dok je optuženi očeve jauke slušao pognute glave. Tužilaštvo je zatražilo da mu se izrekne kazna zatvora od tri godine smatrajući ga isključivo odgovornim za stradanje devojčice dok Stojanović negira krivicu i za udes krivi vetar.

Stojanović se tereti da je prilikom parkiranja u Požarevačkoj ulici zaboravio da podigne ručnu kočnicu usled čega je njegovo službeno vozilo krenulo unazad i pregazilo devojčicu koja se vraćala iz škole. Tragediji je kumovao i jak vetar koji je tog dana duvao zbog čega je Isidora hodala unazad, pa nije primetila automobil koji se kretao prema njoj.

- Neverovatno mi je da joj nije prišao, da vidi šta se dešava sa detetom da joj pomogne dok se gušila, da joj dune udah, jer je bila živa još pet, deset minuta. Ne mogu da pričam, gušim se... dete je bilo zdravo, jako, dar od Boga... Očuvana je bez ijedne bolesti... Nemam para, moja deca su mi sve, Isidora je bila moj ponos. Takva osoba je sebična, mislila je samo na sebe, razmišljao je šta ako me neko vidi, ako me neko napadne... Tresem se, ne mogu da shvatim da je nema... Cele noći ne mogu da spavam od tuge za mojim detetom – govorio je plačući ožalošćeni otac jedva stojeći na nogama.

Stojanović je izrazio saučešće porodici, ali je ostao pri tvrdnji da nije kriv za nesreću.

Nisam prišao, bio sam zatečen, uplašen...

- Stao sam ispred prodavnice da uzmem neki deo, nisam video da je teren pod nagibom. Auto je bio ubačen u brzinu, to dobro pamtim, ali se ne sećam da li sam podigao ručnu kočnicu. Smatram da veštak nije u pravu kada tvrdi da vozilo nije bilo u brzini, da je tako, auto bi krenuo čim sam izašao iz auta. Dok sam bio u radnji video sam dve žene kako trče, ali nisam obraćao pažnju jer mi je prodavac kazao da jure nekog psa. Kad sam izašao video sam svoje vozilo, Hitnu pomoć i vatrogasce... Nisam prišao, bio sam zatečen, uplašen... Vratio sam se u radnju i kazao radnicima da pozovu policiju – kazao je Stojanović.

On je prvi put izjavio saučešće porodici devojčice ističući da nije kriv što to nije učinio ranije.

- Interesovao sam se preko nekih ljudi za njih, pitao da li bih mogao da ih kontaktiram, ali mi je rečeno da je bolje da to ne činim. Išao sam u crkvu, palio sveće za Isidoru, mnogo mi je žao što se to desilo – rekao je Stojanović.

Njegov branilac priložio je izveštaj Republičkog hidrometorološkog zavoda o vremenskim prilikama kritičnog dana kako bi dokazao da je jak vetar pokrenuo auto, odnosno izbacio ga iz brzine. Takođe, on je zatražio da se identifikuje muškarac koji je viđen na snimku video nadzora kako prvi prilazi Isidori, ali ne preduzima ništa da joj pomogne već se vraća u svoje dvorište.

- Suđenje će biti nastavljeno saslušanjem komisije veštaka koji treba da se izjasne o navodima odbrane i optužbe.

Kurir.rs/Telegraf/D.K.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...