DETALJI FILMSKE PLJAČKE U SUBOTICI: Očevici ispričali jezive detalje, a radnik Parking servisa fotografisao OVAJ DETALJ! (FOTO)
Foto: N.H.

dvojica razbojnika otela oko milion evra

DETALJI FILMSKE PLJAČKE U SUBOTICI: Očevici ispričali jezive detalje, a radnik Parking servisa fotografisao OVAJ DETALJ! (FOTO)

Crna Hronika -

Dvojica napadača, naoružani i sa maskama jutros pre devet časova opljačkali su Poštansku štedionicu i odneli skoro milion evra!

U policiji su potvrdili za Kurir, da je Poštanska štedionica opljačkana, da je tužilaštvo izvršilo sa policijom uviđaj i da raspolažu podacima koliko je novca opljačkano.

foto: N.H.

"Policija intenzivno traga za počiniocima, a više patrola je krenulo u potragu za opisanim automobilom, u kojem su kako se sumnja razbojnici pobegli nakon pljačke”, potvrđeno je za Kurir.

Nije poznato da li su i pljačkaši bili upoznati, da je inače ta ulica pod kamerama, jer je tu lociran veći broj zlatara, a nedaleko od Poštanske štedionice je i kladionica.

foto: N.H.

Očevici kažu da je na licu mesta viđen automobil sa italijanskim registarskim tablicama.

Kako nezvanično saznajemo od stresa je pozlilo ženi u štedionici, a kasnije je od sresa loše bilo i radniku obezbeđenja kojem je otet džak sa novcem.

"Čuo se i pucanj, kao da je bilo iz pištolja, bilo je munjeviti kao na filmu”, kaže jedan od prolaznika koji se u čudu i neverici, zadržao nedaleko od mesta pljačke.

foto: N.H.

Kako saznajemo, niko nije na sreću povređen, iako su hici ispaljeni iz oružja, a nezvanično se tvrdi, da su obojica razbojnika bili naoružani i pucali su prilikom bekstva.

Očevici takođe navode da je jedan od pljačkaša čuvao stražu na vratima, nije ulazio u štedionicu, ali je na vratima zapucao u vazduh, pre nego što je od radnika štedionice oteo džak u kome se nalazi novac.

foto: N.H.

Pretpostavlja se da je ukradeno oko milion evra, nezvanično je potvrđeno za Kurir, a oba pljačkaša su pobegla u nepoznatom pravcu i policija intenzivno za njima traga. Tvrdi se i da je jedan od pljačkaša imao na sebi kožnu jaknu sa natpisom obezbeđenje, a na glavi je nosio masku.

Sticajem okolnosti, kako saznajemo radnik JKP „Parking“-a, inkasant koji naplaćuje parking u ulici Dimitrija Tucovića, neposredno pre pljačke je fotografisao automobil italijanskih registarskih oznaka, pa građani veruju da će se pljačkaši po tom detalju ipak pronaći. Taj radnik je policiji i predao fotografiju automobila koji je slikao.

foto: N.H.

"Automobil je bio prazan kada je slikan”, ali su očevici kažu videli da vozač i i još jedna maskirana muška osoba munjevitom brzinom uleteli u taj slikani automobil. Dodaju za Kurir da je jedan od njih uprtio džak na leđa.

Iako je novac u Poštanskoj štedionici osiguran, i štediše neće pretrpeti štetu, građani i ovaj slučaj pljačke povezuju sa bezbednošću u Subotici, posebno što se još jedna pljačka dogodila usred bela dana.

(Kurir.rs/N.H.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track