JEZIVO! NARUČILI UBISTVO KOMŠINICE DA BI SE DOKOPALI KUĆE: Otac i sin do detalja ISPLANIRALI ZLOČIN pa angažovali druga da PREGAZI BAKA RUŽICU!
Foto: Privatna Arhiva

neviđen zločin u požarevcu

JEZIVO! NARUČILI UBISTVO KOMŠINICE DA BI SE DOKOPALI KUĆE: Otac i sin do detalja ISPLANIRALI ZLOČIN pa angažovali druga da PREGAZI BAKA RUŽICU!

Crna Hronika -

Danijel S. (21) i njegov otac Saša S. (47) uhapšeni su zbog sumnje da su naručili ubistvo Požarevljanke Ružice Kovač (78) i za taj zločin angažovali Aleksandra Đ. (22), koji je njihov pakleni plan sproveo u delo!

Kako saznajemo, sumnja se da je Aleksandar Đ. u ponedeljak automobilom u Dunavskoj ulici u Požarevcu namerno pregazio Ružicu, koja je bila na biciklu, a zatim pobegao i spalio automobil. Nesrećna starica preminula je dan kasnije u bolnici u Beogradu, a policija je u sredu uhapsila trojicu osumnjičenih.

- Motiv ovog surovog i planiranog zločina su neraščišćeni imovinski odnosi između ubijene Ružice i uhapšenih oca i sina. Sumnja se da su Saša S. i Danijel S. dali novac Ružici za njenu kuću sa idejom da je zajedno koriste dok je ona živa, a da posle njene smrti njih dvojica postanu trajni vlasnici. Međutim, oni su se u međuvremenu posvađali s Ružicom, zbog čega je ona rešila da raskine taj ugovor i istera ih iz kuće. Pošto je Ružica zabranila ocu i sinu da koriste njenu imovinu, oni su rešili da joj se osvete - kaže naš izvor i nastavlja:

- Tada su angažovali Aleksandra Đ. da ubije nesrećnu baku. Sumnja se da su njih dvojica nabavili automobil „zastava 101“ plave boje i na njega stavili registarske tablice sa drugog automobila. Potom su mu, kako se sumnja, dali instrukcije gde i kada može da pronađe Ružicu i pregazi je.

foto: Privatna Arhiva

Istragom je utvrđeno da je Aleksandar Đ., koji je inače Danijelov dobar drug, pristao da svom prijatelju „učini uslugu“.

- Aleksandar je 14. oktobra u 17 sati ugledao Ružicu na biciklu, i to u ulici u kojoj ona i živi, i velikom brzinom se zaleteo kolima na nju. Oborio ju je i odvezao se u selo Mihajlovac kraj Smedereva, gde je zapalio automobil. Teško povređena starica je hitno prevezena u požarevačku bolnicu, odakle je transportovana za Beograd, ali je sutradan preminula od zadobijenih povreda - objašnjava izvor.

Policija je tada obavila uviđaj i krivično delo kvalifikovala kao teško delo protiv bezbednosti saobraćaja i nepružanje pomoći povređenom licu. Odmah je pokrenuta potraga za nesavesnim vozačem.

- Tokom istrage policija je utvrdila kojim automobilom je Ružica pregažena, kao i kojom putanjom je vozač pobegao. U tome su pomogle sigurnosne kamere, koje su snimile bekstvo nesavesnog vozača, kako se tada verovalo. Kad je policija utvrdila da je za volanom „zastave smrti“ bio Aleksandar Đ., priveli su ga na razgovor. On je tada priznao da je namerno pregazio baku jer je želeo da drugaru učini uslugu - kaže naš izvor.

RASTURAO POLOVNJAKE ZA DELOVE

Uhapšeni Danijel S. bavi se trgovinom automobilima i auto-delovima.

- Uglavnom je otkupljivao polovna kola i rasturao ih u delove, koje je posle preprodavao. Taj Aleksandar je često bio s njim u društvu. Čim je pristao da mu učini takvu uslugu, verovatno su bili vrlo bliski ili mu je Aleksandar nešto dugovao, pa je morao da mu se na ovaj način oduži - kaže izvor Kurira.

Protiv Aleksandra Đ. podneta je krivična prijava za teško ubistvo, dok se Danijel S. i Saša S. terete za učestvovanje u teškom ubistvu.

- Utvrđeno je da su otac i sin podstrekavali na ubistvo, kao i da su Aleksandru pomogli pre i posle zločina - kaže izvor.

Kurir.rs / J. Ivić - J. Rafailović

Foto: privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja