VELIKA AKCIJA ŠPANSKE POLICIJE: Šestoro Srba uhapšeno na plantažama marihuane
Foto: Profimedia, EPA

ZAPLENA

VELIKA AKCIJA ŠPANSKE POLICIJE: Šestoro Srba uhapšeno na plantažama marihuane

Crna Hronika -

Šestoro srpskih državljana starosti između 28 i 35 godina uhapšeno je u Španiji nakon što je Nacionalna policija otkrila tri laboratorije za marihuanu u okolini Valensije.

Kako navode mediji, njima se na teret stavljaju zločini protiv javnog zdravlja, kršenje zakona o strancima, a jednom uhapšenom i falsifikovanje dokumenata.

Mesec dana istrage

- Pronađeno je više od 6.300 biljaka na tri plantaže u gradovima Puebla de Valjbona, Riba-Roha i Elijana. Osim toga, kod Srba je otkriveno i 70 tableta ekstazija, 3.200 evra, zatim mobilni telefoni, kao i oprema za uzgoj marihuane - navode španski mediji.

Istraga je počela u septembru nakon što su operativci uhapsili jednu osobu povezanu sa vilom u Puebli de Valjbona oko koje se širio miris marihuane, a čuo se i konstantni šum rada električnih aparata. - Istražitelji su utvrdili da su stanovnici u toj vili bili izuzetno kratko, ali da su njihovi računi za struju pokazivali da troše više električne energije nego što je to uobičajeno za jednu takvu kuću. Ubrzo nakon toga, u Vinaru je pronađen automobil, u kome je bila torba sa 70 tableta ekstazija i 750 evra, a putnik koji je bio uhapšen je Srbin bez regularnih papira za boravak - pišu mediji.

Posle ovog hapšenja, policija je upala u vilu, gde su u tri sobe bili instalirani plastenici sa više od 3.400 biljaka u različitim fazama rasta.

Zaplenjena tehnika

- Pronađeno je i 550 evra, ali i oprema za uzgoj. Uhapšene su dve osobe koje su navodno brinule o plantaži. Nakon toga, policija je otkrila još dve kuće, a u jednoj od njih je marihuana gajena u podrumu. Tu su i zaplenjeni laptopovi, tablet, telefoni i još novca - navode mediji.

Navodno, jedan od pritvorenika je imao lažna dokumenta, ali i četiri naloga za proterivanje iz zemlje.

Kurir.rs/ J. Ivić Foto: Profimedia,EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track