FUDBALSKI MOĆNIK PLATIO JE DA ME UBIJU JER NISAM HTEO DA NAMEŠTAM UTAKMICE! Sprečen atentat na predsednika FK Bežanija! Jovan Rusić: Znam ko je NARUČILAC LIKVIDACIJE!
Foto: Privatna Arhiva

ŠOKANTNO OTKRIĆE

FUDBALSKI MOĆNIK PLATIO JE DA ME UBIJU JER NISAM HTEO DA NAMEŠTAM UTAKMICE! Sprečen atentat na predsednika FK Bežanija! Jovan Rusić: Znam ko je NARUČILAC LIKVIDACIJE!

Crna Hronika -

Policija je pre nešto manje od mesec dana sprečila likvidaciju Jovana Rusića, predsednika FK Bežanija, koju je jedna kriminalna grupa pripremala u Beogradu, a kako Kurir saznaje, sumnja se da je on neko vreme praćen i da su mu egzekutori bili za petama.

Da mu je stavljena meta na čelo, za Kurir je potvrdio i Jovan Rusić.

Sukob

- Istina je da sam dobio informaciju da mi je bezbednost ugrožena. Ja sam inače porodičan čovek, ne bavim se nijednim drugim poslom osim fudbala i nemam neprijatelje. Jedini problem koji sam imao i koji je, ja verujem, doveo do toga da mi bezbednost bude ugrožena tiče se upravo sporta. Znam ko stoji iza ovoga, znam ime čoveka koji je naručio i platio da budem ubijen. Reč je o fudbalskom moćniku s kojim sam ušao u sukob jer nisam pristao da učestvujem u prljavim poslovima i nameštanju utakmica - otkrio je Rusić za Kurir.

Na pitanje ko je čovek fudbalski moćnik kog je pomenuo, on nije želeo da odgovori.

- Zahvalan sam policiji na reakciji. Verujem državnim organima i očekujem da će oni uspeti da procesuiraju one koji mi crtaju metu - dodao je Rusić.

foto: Kurir

Izvor Kurira iz istrage potvrdio je da je aktuelni predsednik fudbalskog kluba sa Bežanije dao izjavu u policiji i da je i sam potvrdio da je primetio vozilo koje ga prati.

- Jovan Rusić imao je sreću da se za pripremu njegove likvidacije saznalo na vreme, pa nije doživeo sudbinu trojice ubijenih predsednika kluba, na čijem je on trenutno čelu. Još uvek se proverava pozadina svega, prikupljaju se dokazi i radi se na identifikaciji naručilaca i izvršilaca. Jedan od pravaca istrage vodi i ka Velimiru Simiću, koji je uhapšen kada je pokušao iz Repulike Srpske da uđe u Srbiju. Proveravaju se kontakti koje je imao u Srbiji i da li je on krenuo u Beograd da obavi ovaj „posao“ - otkriva sagovornik Kurira.

Hapšenje Simića

On podseća da su Simiću lisice na ruke stavljene zbog sumnje da je pre 13 godina ubio tadašnjeg predsednika FK Bežanija Gorana Mijatovića Mitu i njegovog telohranitelja Slavka Novakovića.

- Operativni podaci prikupljeni do sada ukazuju da je Simić u Srbiju pokušao da uđe kako bi izvršio novu likvidaciju. Postoje indicije da je meta trebalo da mu bude Rusić i da je grupa ljudi pripremala teren, odnosno informacije o njegovom kretanju i navikama, a da je uhapšeni Simić trebalo da bude izvršilac - dodaje izvor iz istrage.

Brutalno

UBISTVO MITE I NJEGOVOG TELOHRANITELJA

Goran Mijatović Mita, tadašnji predsednik FK Bežanija, ubijen je 2. aprila 2006. godine, pošto je pod automobil parkiran pored njegovog postavljena bomba. U trenutku dok je otključavao svoj automobil, bomba postavljena pod haubu ukradenog „audija“ aktivirana je daljinskim putem. Eksplozija je bila toliko jaka da je raznela i „audi“, ali i Mijatovićevu „škodu“, ubila njega i telohranitelja Slavka Novakovića.

foto: Privatna Arhiva

ČINJENICE

Ubijeni fudbalski čelnici

1995. Miša Nikšić, nekadašnji vlasnik FK Zvezdara

1995. Mihajlo Divac, predsednik FK Bežanija

1998. Jusuf Bulić Jusa, vlasnik FK Železnik

2000. Željko Ražnatović Arkan, vlasnik FK Obilić

2000. Radoslav Trlajić, Bata Trlaja, predsednik FK Bežanija

2001. Branislav Trojanović Trojke, predsednik FK Zvezdara

2004. Branko Bulatović, generalni sekretar FSJ

2006. Goran Mijatović Mita, predsednik FK Bežanija

foto: Kurir

Ne propustite

POKLON U KURIRU! PLASTIČNE MAKAZICE ZA DECU

Dnevne novine Kurir danas svim čitaocima poklanjaju plastične MAKAZICE ZA DECU.

Sečivo je takođe od plastike, pa nema potrebe da se plašite da će se vaše dete poseći zabavljajući se poklonom iz Kurira.

Dostupne su u raznim bojama, potrebno je samo da izaberete svoj primerak Kurira sa makazicama u boji koju želite.

foto: Promo

Čitajte KURIR!

Kurir.rs/Jelena Spasić Foto: Privatna Arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track