LUKA NIJE UPAO U OTVOR OD LIFTA, MOG SINA SU UBILI NA EKSKURZIJI! Lukina majka 6 godina traži istinu! Čudne stvari mi se događaju posle toga, zato mislim da ga je neko ubio!
Foto: Nemanja Pancic

tuga

LUKA NIJE UPAO U OTVOR OD LIFTA, MOG SINA SU UBILI NA EKSKURZIJI! Lukina majka 6 godina traži istinu! Čudne stvari mi se događaju posle toga, zato mislim da ga je neko ubio!

Crna Hronika -

Nije tačno da je moj Luka slučajno pao kroz otvor za lift, već je ubijen i bačen tamo! Ovo već punih šest godina ponavlja Živoslavka Stanić, majka stradalog Luke Maleševića (15), koji je, prema zvaničnoj verziji, 28. aprila 2013. godine nastradao kada je propao kroz otvor za lift sa trećeg sprata u nedovršenoj zgradi hotela "Zvezda 2" u Vrnjačkoj Banji tokom rekreativne nastave sa OŠ "Dositej Obradović" iz Bele Crkve.

- Znam da mog sina ništa neće vratiti, ali želim da se makar sazna prava istina, da oni koji su stvarno odgovorni za Lukinu smrt konačno odgovaraju. Nekoliko meseci nakon njegove smrti, otišli smo na to mesto, nemoguće je da je Luka propao kroz otvor - kaže Živoslavka.

Lukina porodica otpočetka tvrdi da je njihov miljenik kobnog dana ubijen, zbog čega su podneli i krivične prijave protiv nepoznatih osoba za teško ubistvo.

- Sumnjam da su Luku ubili mladići iz Vrnjačke Banje. Naime, Luka i njegovo društvo su se tih dana na ekskurziji družili sa nekim devojčicama, što je njihovim drugovima jako smetalo. Mislim da su mog sina tog dana pretukli ti mladići, a potom ga bacili u otvor od lifta kako ne bi bili otkriveni - kaže Lukina majka.

foto: Nemanja Pancic

Stanićeva navodi da od trenutka pogibije njenog sina ovaj slučaj prate čudne okolnosti, koje samo podgrevaju njihove sumnje.

- Ubrzo nakon svega što se desilo, Lukin drug koji je tada bio sa njim rekao mi je da je te večeri čuo krike i zvanje upomoć. Ipak, na saslušanju je rekao da se ne seća. Previše je nejasnih okolnosti u ovom slučaju, nije bilo jasno kako je moguće da su šorts i majica mog sina bili pocepani ako je već propao. Imao je po telu oguljotine i povrede na glavi, zašto niko nije uzeo DNK sa njegove odeće - pita se Stanićeva.

Za koji dan nastavlja se suđenje vlasnici "Zvezde 2" zbog neobezbeđivanja objekta tokom gradnje. Ipak, Lukinoj porodici to ne pruža nikakvu utehu.

Prema zvaničnim nalazima obdukcije, Luka je nakon pada sa visine od 20 metara i dalje davao znake života. Ipak, kako je kroz otvor pao na glavu, dečak se zatim najverovatnije onesvestio, a potom i utopio u ustajaloj vodi, dubokoj oko pola metra, u podrumu ovog hotela.

Stanićeva tvrdi i da je tokom suđenja doživela jednu čudnu situaciju.

- Jedna od devojčica iz Vrnjačke Banje koja se družila tih dana sa Lukom i njegovim društvom tokom suđenja nije bila u stanju da svedoči. Ona je, čim je kročila u sudnicu, počela da jeca! Zašto bi to uradio neko ko je mog sina znao dva dana i ko, navodno, u trenutku smrti nije bio sa njim - pita se Stanićeva.

Lukina majka kaže da veoma teško podnosi dane bez sina i da je upravo ova tragedija doprinela da se odseli iz Bele Crkve.

- Teško mi je da gledam Lukine nastavnike i prolazim pored njih i škole. Svaki put mi se sloši i moram na infuziju. Za smrt mog Luke niko nije odgovarao - ponavlja neutešna majka.

(Kurir.rs/S. telegraf)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track