SRPSKOJ PEVAČICI 30 DANA IZA REŠETAKA: Saslušana Rada, pa joj određen pritvor! Krila oružje za likvidaciju u svom stanu, pala zajedno sa Šveđaninom!
Foto: Privatna Arhiva

pod istragom

SRPSKOJ PEVAČICI 30 DANA IZA REŠETAKA: Saslušana Rada, pa joj određen pritvor! Krila oružje za likvidaciju u svom stanu, pala zajedno sa Šveđaninom!

Crna Hronika -

Srpskoj pevačici Radi Kecman, koju je Služba policije za borbu protiv organizovanog kriminala, sa policijskom upravom u Novom Sadu uhapsila 17. oktobra, zajedno sa državljaninom Švedske S.Ž (1960), određen je pritvor od 30 dana.

Da podsetimo, nakon pretresanja stana u Bajmoku, gde je boravio Šveđanin i stana u Novom Sadu, gde je boravila Radojka K. nađena je veća količina oružja.

Policija je saopštila nakon hapšenja da su oboje osumnjičeni zbog sumnje za krivična dela nedozvoljna proizvodnja, držanje i nošenje i promet oružja i eksplozivnog materijala, a prilikom pretresa je zaplenjena i veća količina oružja i municije.

Iz Višeg tužilaštva u Novom Sadu, kako Kurir nezvanično saznaje predmet je prebačen u VJT Subotica, gde je 18. oktobra Više javno tužilaštvo u Subotici donelo naredbu o sprovođenju istrage.

"U odnosu na osumnjičene S.Ž. (1960.) i R.K. (1994.) VJT Subotica donelo je naredbu o sprovođenju istrage. Osumnjičenima se stavlja na teret krivična dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija iz člana 348 stav 3 u vezi stava 2 i člana 33 Krivičnog zakonika”, kaže za Kurir Mladenka G. Manojlović, zamenika javnog tužioca Subotice.

Osumnjičeni su, kako navodi zamenik VJT Subotica u petak, 18. oktobra saslušani pred Višim javnim tužilaštvom u Subotici koje je donelo rešenje o određivanju pritvora, na period od 30 dana.

"Tužilaštvo nastavlja sprovođenje istrage", kaže zamenica Tužioca Mladenka G. Manojlović.

Pretresom stana u Novom Sadu, policija je našla dve automatske puške, a pretresom stana u Bajmoku koji koristi S-Ž, nađeno je 11 automatskih pušaka i 11 gasnih pištolja, koji su prepravljani u vatreno oružje s adeset prigušivača i veću količinu municije.

Još se ne zna da li je reč o kriminalnom organizovanju prometa oružja, a istraga se i dalje nastavlja.

Inače, kako je Kurir objavio, osumnjičena u ovom slučaju je pevačica Radojka Kecman, koja se na društvenim mrežama hvalila slikama sa srpskom estradom.

N.H.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track